Ga terug
+ servings
Recept vegan pindasaus, bord vegan saté.

De lekkerste vegan pindasaus

De lekkerste vegan pindasaus in drie, twee, één… Want zo makkelijk is het. Met dit recept tover je deze heerlijke saus zo op tafel. Tipje: maak extra veel, want je kunt het ook prima invriezen. Het invriezen van sauzen kun je eenvoudig doen in ijsblokjes. Zo ontdooi je alleen wat je nodig hebt en verspil je niks. Deze siliconen ijsblokjeshouders zijn top. In de koelkast kun je deze saus drie tot vijf dagen bewaren.
No ratings yet
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 4

Keukengerei

  • (steel)pan
  • lepel
  • vershoudbakje (of ijsblokjesvorm)

Ingrediënten
  

  • 200 ml sojamelk
  • 300 gr pindakaas
  • 100 ml ketjap
  • 3 knoflooktenen fijngesneden
  • 2 el sambal oelek

Instructies
 

  • Maak de pindasaus: warm de sojamelk op in een steelpannetje.
  • Voeg de pindakaas toe en meng het geheel tot een saus.
  • Voeg tijdens het mengen de ketjap toe.
  • Breng op smaak met de fijngesneden knoflook en sambal.
  • Extra pittig? Voeg extra sambal toe.
  • Voeg water toe wanneer de saus te dik wordt.
Trefwoord satésaus, pindasaus, Indonesisch, saté, vegan saté