Dit snelle gnocchigerecht is traditioneel met groene pesto, cherrytomaatjes en gegrilde courgette. De pesto kun je zelf maken of kant-en-klaar kopen. Een snel receptje voor huisgemaakte pesto hebben we ook voor je, ook hoe je de lekkerst vegan pesto maakt. (Het geheim: edelgistvlokken).
optioneel: 1 burratatip: Caseificio Maldera burrata – te koop bij Crisp
optioneel: 200 gr vegetarische kipstukjes
optioneel: pijnboompitten
Instructies
Hak de knoflook fijn en snijd de courgette in dunne plakken.
Verhit een grillpan op middelhoog vuur en grill de courgetteplakken tot ze zacht en lichtbruin zijn. Voeg de knoflook toe tijdens het grillen voor extra smaak.
Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af zodra ze boven komen drijven en zet apart.
Optioneel: bak de vegetarische kipstukjes in een beetje olie tot ze goudbruin zijn.
Verdeel de gnocchi, gegrilde courgette, cherrytomaatjes en veldsla over de borden. Voeg de vegetarische kipstukjes toe (optioneel). Lepel de pesto over het gerecht en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Optioneel: voeg pijnboompitjes toe voor crunch en/of burrata toe voor een romige touch. Maak je het als maaltijdsalade of als bijgerecht bij een barbecue? Doe dan alles in een schaal en serveer uit. Voeg dan eventueel extra veldsla toe.