Maaltijdsalade met orzo, gegrilde groenten, feta en pesto!
Bij thegreenlist.nl houden we van recepten die eenvoudig te maken zijn en tegelijkertijd bomvol smaak zitten. Deze salade met orzo, gegrilde groenten, feta en pesto is daar een perfect voorbeeld van. We will show you! Dit recept is ook ideaal voor drukke doordeweekse dagen. Tipje: maak een dubbele portie voor de volgende dag!
1litergroentebouillonbereid met 1 bouillonblokje en 1 liter water
4elpestoof zie ook ons recept voor huisgemaakte (vegan pesto)
2elolie om te bakken
zout en peper
100grfeta of witte kaasof een vegan variant
optioneelverse basilicum
optioneelverse peterselie
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht).
Snijd de aubergine, courgette, rode ui en paprika in stukken van 2 cm. Halveer de cherrytomaten en giet de kikkererwten af.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg alle groenten, behalve de tomaten en kikkererwten, erop.
Meng de groenten met 1 el olie, een beetje zout en peper. Rooster ze 20 minuten in de oven.
Voeg na 20 minuten de tomaten en kikkererwten toe en rooster nog eens 10 minuten.
Verhit olie in een pan en voeg de orzo toe.
Bak de orzo een paar minuten tot hij goudbruin kleurt.
Voeg de groentebouillon toe en laat de orzo koken volgens de aanwijzingen op de verpakking (ongeveer 13-15 minuten).
Zorg dat de orzo niet te zacht wordt.
Meng de pesto door de orzo samen met de geroosterde groenten.
Verkruimel de feta eroverheen en garneer eventueel met verse basilicum of peterselie.
Notities
Dit recept is geïnspireerd op een recept van Louise van @keukenatelier dat zij speciaal voor het Italiaanse Costa Ligure heeft ontwikkeld. Zij maken overheerlijke pesto’s die ook perfect in deze salade passen. Beetje citroensap erbij en je dressing is klaar!