Ga terug
+ servings
Oliebollenwafels maken van oude oliebollen.

Oliebollenwafels: zo maak je ze

Oude oliebollen kun je verrassend makkelijk omtoveren tot wafels. Zo maak je in een handomdraai van taaie oliebollen een superlekker ontbijt of tussendoortje. Hier is hoe je dat doet!
No ratings yet
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang lunch, ontbijt, bijgerecht
Keuken Hollands
Porties 2

Keukengerei

  • broodmes en -plank
  • tosti-ijzer (of grillpan, oven of airfryer)

Ingrediënten
  

  • oude oliebollen
  • toppings (zoals roomboter, vers fruit, Griekse yoghurt & honing)

Instructies
 

  • Zorg dat je apparaat (tosti-ijzer, grillpan, oven of airfryer) goed heet is.
  • Snijd de oude oliebol ondertussen in plakjes/schijfjes.
  • Doe ze in een tosti-ijzer (2 minuten) of bak ze om en om in een grillpan circa 2 minuten elke kant. Heb je een oven? bak op 180°C in ongeveer 5 minuten. In de airfryer: verwarm op 180°C en bak 3-4 minuten tot ze lekker krokant zijn.
  • Deze wafels zijn heerlijk met een beetje roomboter en poedersuiker, maar met een topping van vers fruit of met Griekse yoghurt en honing maak je er een heerlijk nieuwjaarsontbijtje van.
Trefwoord oliebollen, wafels