Ga terug
–+ servings
Bord groene asperges van vegetarische barbecue.

Op de vegetarische barbecue: groene asperges!

Het barbecueseizoen is geweldig, maar de traditionele barbecue met flink wat vlees, is alles behalve een duurzame keuze. Ga voor de vegetarische barbecue! Er zijn zoveel groenten die je heerlijk kunt grillen zoals deze groene asperges. Beter voor de planeet en je lijf!
No ratings yet
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang bijgerecht
Keuken Frans, Nederlands
Porties 4

Keukengerei

  • snijplank
  • hakmes
  • barbecue
  • bord (om olie en kruiden in te mengen en de asperges kort in te marineren)

Ingrediënten
  

  • groene asperges
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • Parmezaanse kaas
  • optioneel geroosterde pijnboompitten

Instructies
 

  • Snijd de harde onderkant van de asperges.
  • Maak een mengsel van olijfolie en zout en rol de asperges daar doorheen.
  • Leg de asperges op direct vuur. Let op: soms vliegen ze in de fik, maar als dat heel kort gebeurt, dan is dat lekker. Dan heb je een geflambeerde smaak. Laat de asperges absoluut niet zwart worden, dat is ongezond en bovendien niet lekker.
  • Serveer de gegrilde asperges op een schaal en besprenkel ze met Parmezaan, zout en peper en eventueel de geroosterde pijnboompitjes. Ta-da! Zo makkelijk is het dus.
Trefwoord barbecue, asperges, groene asperges