Nasi goreng is ontzettend flexibel. Je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten die je in huis hebt. Heb je nog wat champignons liggen? Gooi ze erin! Restjes broccoli of bloemkool? Perfect! Dit maakt nasi goreng niet alleen heerlijk en voedzaam, maar ook een geweldige manier om creatief te zijn in de keuken en voedselverspilling tegen te gaan. Kortom, vegan nasi goreng is een win-win-win: het is duurzaam, makkelijk te maken en verrukkelijk. Een gerecht dat zowel jouw smaakpapillen als de planeet blij maakt. Tijd om de wok tevoorschijn te halen en aan de slag te gaan!
1of 2 x vleesvervangers zoals vegan kipstukjes, tofureepjes of vegan shoarmareepjes
vegan kroepoek of cassavechips
zoetzure augurken
Voor de huisgemaakte vegan pindasaus:
200mlsojamelk
300grpindakaas
100mlketjap
3knoflooktenen,fijngesneden
1elsambal oelek
Instructies
Bak in een grote bakpan de gesnipperde ui in hete olie.
Voeg kruiden voor nasi/bami toe en bak even mee.
Voeg wortel en prei toe. Bak een tijdje tot het zachter is. Om aanbakken te voorkomen, voeg je af en toe een scheutje water toe.
Voeg de gekookte rijst toe en bak een tijdje mee met twee flinke scheuten ketjap.
Bak in een koekenpan de vleesvervangers volgens aanwijzingen op de verpakking. Ik gebruikte hier tofureepjes en vegan shoarmareepjes.
Voeg de gebakken reepjes toe aan de nasi en breng op smaak met sambal en ketjap.
Maak de pindasaus: warm de sojamelk op in een steelpannetje. Voeg de pindakaas toe en meng het geheel tot een saus. Voeg tijdens het mengen de ketjap toe. Breng op smaak met de fijngesneden knoflook en sambal. Extra pittig? Voeg extra sambal toe. Voeg water toe wanneer de saus te dik wordt. Serveer met de vegan kroepoek of casavechips en augurken.