Ga terug
+ servings
Vegan butter chicken

RECEPT: VEGAN BUTTER 'CHICKEN' MET TOFU

Deze vegan Indiase butter 'chicken' is een perfecte maaltijd voor iedereen die graag plantaardig(er) wil eten, maar niet lang in de keuken wil staan. Dit recept heb ik niet zelf bedacht, het is een recept van Max La Manna. Ik tip dit gerecht omdat het naast vegan ook een budget recept en magere maaltijd is. Hieronder deel ik het recept voor circa 2-3 personen:
5 van 1 stem
Voorbereiding 20 min
Bereiding 20 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 3
calorieën 300 kcal

Keukengerei

  • 1 kom/ schaal
  • 1 theedoek
  • diverse (kook)boeken waarmee je tofu kunt laten uitlekken
  • 1 bakplaat
  • 1 hapjespan
  • 1 snijplank met mes
  • 1 (steel)pan (eventueel voor rijst koken)

Ingrediënten
  

  • 1 blok tofu
  • maizena
  • 1 ui
  • 2-4 knoflookteentjes
  • 3 centimeter gember
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel garam masala of ras el hanout
  • 1 theelepel korianderzaadjes
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels tomatenpasta
  • 1 blik volle kokosmelk (1×400)
  • (olijf)olie om te bakken
  • optioneel rijst of flatbread
  • optioneel koriander en limoensap als topping
  • optioneel groenten zoals paprika

Instructies
 

  • Laat de tofu 20 minuten uitlekken in een theedoek in een kom en zet er eventueel een hard voorwerp op zoals een kookboek. Verwarm ondertussen de oven op 200 graden
  • Was, schil/pel en snijd alle groente en specerijen
  • Trek de tofu met je handen uit elkaar in brokjes en meng het met olijfolie en maizena. We breken dus met tradities (leuke woorspeling) omdat in de traditioneel oosterse keuken men altijd met liefde omgaat met tofu en deze vooral niet breekt
  • Plaats de tofublokjes op een bakplaat in de oven en bak het 20 minuten. Ondertussen ga je aan de slag met de saus
  • Fruit de ui, knoflook en gember 1-2 minuten in een grote pan met olijfolie of vegan boter
  • Giet de kokosmelk erbij. En voeg meteen de tomantenpasta en alle specerijen toe. Verwarm dit 10 minuten en roer regelmatig
  • Gooi de laatste minuten de groente en tofu erbij
  • Serveren met rijst, flatbread en vergeet de lekkere topings niet! Enjoy!

Voedingswaarde

Calories: 300kcal
Trefwoord vegan, budget koken, tofu, butter chicken, magere maaltijd, vegan butter chicken