Vegan butter chicken

Recept: vegan butter ‘chicken’ met tofu

Deze vegan Indiase butter ‘chicken’ is een perfecte maaltijd voor iedereen die graag plantaardig(er) wil eten, maar niet lang in de keuken wil staan. Dit recept heb ik niet zelf bedacht, het is een recept van Max La Manna. Ik tip dit gerecht omdat het naast vegan ook een budget recept en magere maaltijd is.

Indiase vegan butter chicken met krokante tofu

Voorbereiding: 20 minuten / koken: 20 minuten

Bij het aanmeten van mijn groene lifestyle hoort natuurlijk ook een duurzamer dieet. Mijn duurzame missie brengt mij dus ook vaker in de keuken. Hier doe ik onderzoek naar makkelijke vegetarische & vegan gerechten waar ook mijn man blijf van wordt. En toen kwam ik al snel bij curry’s terecht en zo vond ik ook dit vegan butter recept.

Smaakvolle (magere) curry met krokante tofu uit de oven

Dit recept zag ik in een reel op Instagram voorbijkomen bij chefkok Max La Manna, één van mijn inspiratiebronnen voor een plantaardiger dieet. Dit vegan recept zag er zo heerlijk uit dat ik de post heb opgeslagen zodat ik zelf aan de slag ermee kon. Want die krokante tofu uit de oven op Indiase wijze moest en zou ik proberen! Het enige wat ik miste in het recept was groente en dus heb ik zelf twee puntpaprika’s uit mijn Too Good To Go groentebox erbij gedaan. Ik denk dat het recept ook heel lekker is met spinazie en/of tomaat. dit zie je ook weleens terug in het traditionele butter chicken recept.

Krokante tofu
Vegan butter chicken

RECEPT: VEGAN BUTTER ‘CHICKEN’ MET TOFU

Deze vegan Indiase butter 'chicken' is een perfecte maaltijd voor iedereen die graag plantaardig(er) wil eten, maar niet lang in de keuken wil staan. Dit recept heb ik niet zelf bedacht, het is een recept van Max La Manna. Ik tip dit gerecht omdat het naast vegan ook een budget recept en magere maaltijd is. Hieronder deel ik het recept voor circa 2-3 personen:
5 van 1 stem
Voorbereiding 20 min
Bereiding 20 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 3
calorieën 300 kcal

Keukengerei

  • 1 kom/ schaal
  • 1 theedoek
  • diverse (kook)boeken waarmee je tofu kunt laten uitlekken
  • 1 bakplaat
  • 1 hapjespan
  • 1 snijplank met mes
  • 1 (steel)pan (eventueel voor rijst koken)

Ingrediënten
  

  • 1 blok tofu
  • maizena
  • 1 ui
  • 2-4 knoflookteentjes
  • 3 centimeter gember
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel garam masala of ras el hanout
  • 1 theelepel korianderzaadjes
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels tomatenpasta
  • 1 blik volle kokosmelk (1×400)
  • (olijf)olie om te bakken
  • optioneel rijst of flatbread
  • optioneel koriander en limoensap als topping
  • optioneel groenten zoals paprika

Instructies
 

  • Laat de tofu 20 minuten uitlekken in een theedoek in een kom en zet er eventueel een hard voorwerp op zoals een kookboek. Verwarm ondertussen de oven op 200 graden
  • Was, schil/pel en snijd alle groente en specerijen
  • Trek de tofu met je handen uit elkaar in brokjes en meng het met olijfolie en maizena. We breken dus met tradities (leuke woorspeling) omdat in de traditioneel oosterse keuken men altijd met liefde omgaat met tofu en deze vooral niet breekt
  • Plaats de tofublokjes op een bakplaat in de oven en bak het 20 minuten. Ondertussen ga je aan de slag met de saus
  • Fruit de ui, knoflook en gember 1-2 minuten in een grote pan met olijfolie of vegan boter
  • Giet de kokosmelk erbij. En voeg meteen de tomantenpasta en alle specerijen toe. Verwarm dit 10 minuten en roer regelmatig
  • Gooi de laatste minuten de groente en tofu erbij
  • Serveren met rijst, flatbread en vergeet de lekkere topings niet! Enjoy!

Voedingswaarde

Calories: 300kcal
Trefwoord vegan, budget koken, tofu, butter chicken, magere maaltijd, vegan butter chicken

Meer foodtips van thegreenlistl.nl?

Bekijk hier de reel-video die mij op dit idee bracht:

Share

Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Wat twee jaar terug begon als een persoonlijke zoektocht, is uitgegroeid tot een serieuze duurzame lifestyle van mijn hele gezin.
Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Wat twee jaar terug begon als een persoonlijke zoektocht, is uitgegroeid tot een serieuze duurzame lifestyle van mijn hele gezin.
Heb je een vraag of een leuke duurzame tip?

Neem gerust contact met me op!

Stuur me gerust een e-mail of DM op Instagram.
Via deze kanalen kun je mij volgen of in contact met mij komen:

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via mijn link iets koopt, meestal is tussen de 3% en 10% . Een win-win situatie dus: jij als consument krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop thegreenlist.nl. Ik link uiteraard alleen naar producten en sites waar ik fan van ben en naar producten waar ik positieve ervaringen mee heb of op mijn verlanglijstje heb staan.

Abonneren je op de nieuwsbrief

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief: