thegreenlist.nl

Zoektocht naar duurzamer

Maak kennis met thegreenlist.nl, hét lifestyle magazine en de grootste Instagram-community voor mensen die duurzamer willen leven. En met de lancering van mijn boek aankomend komt daar ook een groenere uitgeverij bij. Niks nieuws is het lifestyle boek waar de wereld op zit te wachten en deze kun je bestellen in mijn webshop.

Wat in 2020 begon als een persoonlijke zoektocht naar een duurzamer leven, is uitgegroeid tot het duurzame lifestylemerk van Nederland. Samen met een enthousiast team wil ik zoveel mogelijk mensen enthousiasmeren om groenere keuzes te maken. Samen willen we laten zien dat duurzamer leven niet alleen heel belangrijk is, het is ook heel leuk om te doen. Het hoeft helemaal niet geitenwollensokkerig te zijn en je kunt nog steeds evenveel avonturen beleven en lekker leven. Doe je mee?

Photo credits: Angela de Vlaming.

vier aardes

Bijna vier jaar geleden kwam ik tot de schokkende ontdekking dat als iedereen op de wereld zou leven zoals ik, we ruim vier aardes per jaar nodig hebben. Vier aardes! Dat moest veranderen. Ik moest veranderen! En dus ben ik gaan onderzoeken hoe ik als gemiddelde consument duurzamer kan gaan leven. Ik heb dat vanaf het begin aangepakt als een journalistiek project. Alles wat ik leerde en tegenkwam ben ik tot de dag van vandaag gaan delen op mijn website en socials.

Ik deel mijn zoektocht naar duurzamer, groener, minder, anders in volledige openheid, ook om te laten zien wat wel en niet mogelijk is voor mij. Met mijn positieve en open benadering hoop ik het juiste gesprek aan te gaan met mijn volgers en lezers zodat we van elkaar kunnen leren. En dat slaat aan. Met een Instagram-community van 25.000 gelijkgestemden is er voor elk probleem wel een toffe oplossing bedacht. Samen weten we zoveel! En juist al die originele ideeën krijgen een podium op al mijn kanalen.

Het succes van mijn online magazine en Instagram-community leidde tot optredens als duurzame lifestyle expert bij de tv-programma’s Koffietijd en Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven.

DOE JE MEE?

ELKE OCHTEND OPSTAAN MET THEGREENLIST.NL

Sinds een aantal jaar verdiep ik mij als journalist in de grote uitdagingen die we hoofd moeten bieden: klimaatverandering, schaarste, milieuvervuiling, de plasticsoep, biodiversiteitsverlies en ongelijkheid. Pfff, het is me nogal wat. Het wordt me steeds meer duidelijker dat alle crisissen te maken hebben met onze overconsumptie. Wij, de mensen uit het rijke Westen, zijn de oorzaak. Wij leven op te grote voet met de aarde. We gebruiken veel meer dan onze prachtige planeet kan geven en we schuiven de rekening door naar onze (klein)kinderen en naar de mensen in ontwikkelingslanden die nu al moeten dealen met de gevolgen van onze overdaad. We hebben een ontwerpfout gemaakt en wij zijn de generatie die er nog iets kan doen om het recht te zetten.

En dat is waar ik elke dag om zes uur mijn bed voor uit kom. Want ik ben een echt ochtendmens en daarom start ik de dag met een Instagram post, reel, stories of artikel op mijn site. Dit is mijn vak en mijn passie én hoe ik mijn steentje kan bijdragen. Al is er maar één persoon op een dag die bewuster kiest vanwege mijn content, dan is mijn dag al geslaagd.

Heb je een vraag of een leuke duurzame tip?

Neem gerust contact op!

Stuur gerust een e-mail of DM op Instagram.
Via deze kanalen kun je thegreenlist.nl volgen of in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: