Search
Saskia van thegreenlist.nl

thegreenlist.nl

HET GROENERE MAGAZINE

Thegreenlist.nl is hét lifestyle magazine en de grootste Instagram-community voor mensen die groener willen leven. Met de nadruk op groener, omdat we iedereen willen verleiden om met ons mee te doen. We willen laten zien dat duurzamer leven belangrijk én leuk is, dat je nog steeds evenveel avonturen kunt beleven en lekker kunt leven. We zijn wars van het belerende vingertje en de je-doet-het-niet-goed-genoeg mentaliteit. 

Onze missie is om mensen dagelijks op ideeën te brengen voor een duurzamer leven. Dit doen we via deze website, de socials, (e)books, onze nieuwsbrief, de podcastserie ‘Die duurzame meiden’ en door samen te werken met mooie brands en goede doelen. 

Alles voor een duurzame lifestyle

HI! Mijn naam is Saskia Sampimon-Versneij en ik ben duurzame influencer, duurzame lifestyle-expert én oprichter van thegreenlist.nl. Ook ben ik ben ik de auteur en uitgever van het leukste duurzame lifestyle boek: NIKS NIEUWS!  Wat in 2020 begon als een persoonlijke zoektocht naar een duurzamer leven, is uitgegroeid tot hét duurzame lifestyle platform van Nederland. Een droom die uitkomt voor mij als journalist en contentmaker! Samen met mijn geweldig redactieteam probeer ik zoveel mogelijk mensen te inspireren om duurzamere keuzes te maken. De tijd die ik over heb, besteed ik het liefste met mijn gezin. Ik ben getrouwd met David en moeder van Frank (2015). Samen ontdekken we hoe we duurzamer kunnen leven.

vier aardes?!

Vier jaar geleden kwam ik tot de schokkende ontdekking dat als iedereen op de wereld zou leven zoals ik, we ruim vier aardes per jaar nodig hebben. Vier aardes?! Dat moest veranderen. Ik moest veranderen! En dus ben ik gaan onderzoeken hoe ik als gemiddelde consument duurzamer kan gaan leven. Ik heb dat vanaf het begin aangepakt als een journalistiek project. Alles wat ik leerde en tegenkwam, ben ik tot de dag van vandaag gaan delen op mijn website en socials. Al snel kon ik op veel volgers en lezers rekenen. Fast forward: inmiddels is thegreenlist.nl uitgegroeid tot een duurzaam lifestyle platform, mijn bedrijf, waar ik met een enthousiast team dagelijks aan werk.

Ik deel mijn zoektocht naar duurzamer, groener, minder, anders in volledige openheid, ook om te laten zien wat wel en niet mogelijk is voor mij. Met mijn positieve en open benadering hoop ik het juiste gesprek aan te gaan met mijn volgers en lezers zodat we van elkaar kunnen leren. En dat slaat aan. Met een Instagram-community van bijna dertigduizend gelijkgestemden is er voor elk probleem wel een toffe oplossing bedacht. Samen weten we zoveel! En juist al die originele ideeën krijgen een podium.

Het succes van thegreenlist.nl leidde tot optredens als duurzame lifestyle-expert bij de tv-programma’s Koffietijd en Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven.

In eerste instantie dacht ik dat mijn zoektocht naar een duurzamer leven een praktische opdracht zou zijn over het vinden van alternatieven. Maar het bleek veel meer te zijn dan dat. Voor mij is het een zoektocht naar een zinvoller leven. Het gaat over vertragen en leren wie je bent en wat belangrijk voor je is. Door dit te beseffen ben ik een gelukkiger mens geworden. Ik ben meer tevreden en kwam tot de conclusie dat streven naar minder je meer geeft: meer tijd, meer aandacht, meer kwaliteit in het leven. Kortom, ik kan deze levensstijl iedereen aanraden! Dus wat zeg je ervan? Doe je ook mee?

Liefs, Saskia

HEB JE EEN TOF IDEE OF ZIN IN MEER GROENERE INSPIRATIE?

Zo kun je thegreenlist.nl volgen of met ons in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: