Zoeken
Duurzame influencer Saskia van thegreenlist.nl

De duurzame influencer van Nederland

Achter de schermen werkt er dagelijks een enthousiast team keihard om alle groene inspiratie de wereld in te slingeren – bijvoorbeeld via alle toffe artikelen op deze site –. Maar op Instagram is thegreenlist.nl vooral het feestje van duurzame influencer Saskia. Zij is als oprichter en duurzame journalist/ contentmaker de drijvende kracht achter het online magazine. En dat is een bewuste keuze. Sterker nog, wij denken dat dit dé reden is dat thegreenlist.nl in relatief zo’n korte tijd (sinds 2020) is gegroeid tot de grootste duurzame Instagram-community van Nederland. Almost 30K followers and counting!

'Duurzame influencers zijn niet saai'

Wat ooit begon als een persoonlijk project van Saskia, is uitgegroeid tot een serieus duurzaam (media)bedrijf waar we dagelijks met een enthousiast team aan werken. Op de site vind je veel inspiratie en handige duurzame tips van de redactie, terwijl je op Instagram kunt genieten van de content van duurzame influencer Saskia. Hier is veel ruimte voor video’s, toffe reportages en persoonlijke verhalen en tips. En dat uiteraard altijd op de unieke, vrolijke en inhoudelijke manier die zo typerend is voor thegreenlist-stijl. Thegreenlist.nl laat zo ook op social media zien dat duurzamer niet alleen zinvol, maar ook hartstikke leuk is. ‘Je kunt nog steeds evenveel avonturen beleven en lekker leven’, aldus Saskia.

Influencers die een positief verschil maken

Wat thegreenlist.nl op social media anders maakt, is dat Saskia de hele lifestyle onder de loep neemt. Daarnaast zoekt ze als journalist alles tot op de bodem uit – geen flauwenkul a.u.b. – om er vervolgens pakkende social content van te maken onder het mom ‘het moet wel blijven hangen’! Komen al die jaren dat ze bij tv heeft gewerkt nog steeds mooi van pas…

Van gezellige kringloopshoptips en lekkere duurzame recepten tot serieuze kost zoals klimaatverandering, milieuvervuiling en grondstoffenschaarste: het komt ook allemaal voorbij, ook op Instagram! Saskia probeert altijd zo goed mogelijk uit te leggen op welk vlak – en hoe – dingen een duurzamere keuze zijn, want poeh, duurzaamheid is een ingewikkeld begrip en omvat heel veel uitdagingen. ‘Ik probeer altijd goed uit te leggen hoe en in welke mate iets wel of niet duurzaam is, zodat volgers zelf een goede afweging kunnen maken of het iets voor ze is.’

Duurzame bedrijven

Tips van thegreenlist.nl worden dus vertrouwd en daar zijn we heel trots op. Dat is toch wat een duurzame influencer uiteindelijk moet zijn: geloofwaardig. En daarom willen duurzame bedrijven en goede doelen ook graag samenwerken. Te gek, want door mooie branded partnerships kan thegreenlist.nl blijven bestaan. We houden van mooie plaatjes, maar we houden nog meer van een goed verhaal. Want wees eens eerlijk… wat heb je nou aan een reel die viral is gegaan, maar waar de boodschap niet goed in is verteld of waar de reacties totaal off-topic zijn? Bij thegreenlist.nl gaan we voor kwaliteit en daarom werken we graag samen – juist ook op Instagram – met duurzame merken, goede doelen of grote bedrijven met duurzame projecten die een goed verhaal willen vertellen. Wij sluiten niemand uit, omdat we geloven dat we juist de grote bedrijven nodig hebben om die duurzamer verandering te maken. Ben jij zo’n bedrijf en lijkt een samenwerking met thegreenlist.nl je wel wat? Check dan de pagina over samenwerken en download de mediakit.

Thegreenlist.nl is certified influencer en staat geregistreerd bij de (branche)ereniging voor data en marketing (DDMA) die nauw samenwerkt met de Stichting Reclame Code en de Bond van Adverteerders. 

HEB JE EEN TOF IDEE OF ZIN IN MEER GROENERE INSPIRATIE?

Zo kun je thegreenlist.nl volgen of met ons in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: