PRIVACYVERKLARING

Laatste update: 15 september 2022

INLEIDING

Ik begrijp dat je privacy erg belangrijk is. Daarom heb ik deze privacyverklaring opgesteld om je uit te leggen waarom en hoe ik gegevens verzamel en hoe daarmee omgegaan wordt. Daarnaast vind je hier ook al jouw rechten met betrekking tot jouw gegevens en hoe je gebruik kunt maken van die rechten. Deze privacyverklaring zal soms worden gewijzigd, bijvoorbeeld door wetswijzigingen of omdat thegreenlist.nl zich verder ontwikkelt. Heb je vragen? Stel ze gerust!

CONTACTGEGEVENS

Je leest op dit moment de privacyverklaring van thegreenlist.nl. Thegreenlist.nl is een platform (magazine, Instagram-kanaal, YouTube-kanaal, Pinterest-kanaal en nieuwsbrief) waar ik (Saskia i.s.m. redactieteam) inspiratie bied voor een groener leven in de vorm van artikelen, blogs, vlogs en allerlei andere vormen van creatieve content. Er zijn situaties waarin jouw gegevens door thegreenlist.nl verzameld worden. Als jij je niet prettig voelt omtrent het gebruik van je gegevens, neem dat gerust contact op!

Saskia Sampimon-Versneij
HTTPS://WWW.THEGREENLIST.NL
SASKIA@THEGREENLIST.NL
KVK: 82476683
BTW: NL003689668B41

PERSOONSGEGEVENS

Via mijn platform verwerk ik persoonsgegevens. Welke gegevens dit zijn dat leg ik uit bij de verschillende diensten die ik lever. Ook geef ik daarbij steeds aan voor welke doeleinden ik die gegevens verwerk en op basis van welk wettelijke grondslag ik dat doe.

DIT MOET JE WETEN OVER MIJN NIEUWSBRIEF

Voor mijn nieuwsbrief maak ik gebruik van een direct marketing mailsysteem Mailchimp. Je kunt je alleen zelf aanmelden voor mijn nieuwsbrief en je komt dus niet zomaar op een maillijst terecht.

Om je een nieuwsbrief te sturen verwerk ik je naam en e-mailadres en geen andere gegevens. Dat doe ik met jouw toestemming. Je kunt die toestemming op elk moment weer intrekken door je uit te schrijven. Dat kun je doen via de link voor afmelding in die e-mails.

Ik bewaar je gegevens totdat je de nieuwsbrief hebt opgezegd en zorg er dan voor dat ik je gegevens binnen dertig dagen permanent verwijder.

Ik verwerk je gegevens dan jouw naam en e-mailadres alleen om je nieuwsbrieven te sturen met redactionele artikelen, winacties, marketingberichten, updates en andere informatie over thegreenlist.nl.

DIT MOET JE WETEN ALS JE MEEWERKT AAN EEN artikel, BIJVOORBEELD ALS REDACTEUR, GEÏNTERVIEWDE OF GASTBLOGGER

Ik werk met vaste (freelance) redacteuren en incidenteel ook met gastbloggers voor tekstproducties. Ook worden regelmatig personen geïnterviewd en opgevoerd t.b.v. artikelen op mijn site.

Bij dit soort samenwerkingen verwerk ik ook persoonsgegevens van je zoals je NAW-gegevens, je bedrijfs- en bankgegevens (indien betaling plaats moet vinden), je e-mailadres en telefoonnummer. Als je geen ondernemer bent, maar wel betaald artikelen schrijft, dan zal ik eenmalig om een kopie van je ID vragen. Soms verwerk ik ook een foto. Zoals een foto die ik bij een artikel plaats.

Deze gegevens verwerk ik uit hoofde van onze overeenkomst (bijvoorbeeld als het om betaalde samenwerkingen gaat). In sommige gevallen hebben we geen overeenkomst en verwerk ik hiervoor persoonsgegevens met jouw toestemming. In dat geval heb je altijd het recht die toestemming weer in trekken. Ik gebruik je persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor die zijn verzameld, namelijk de plaatsing van het artikel zoals we dat hebben afgesproken. Jouw gegevens mag ik dus ook niet zomaar weer verwerken voor een ander artikel of een andere post.

De persoonsgegevens die ik voor deze samenwerkingen verwerk, bewaar ik zolang het betreffende artikel of de post online staat en tot drie maanden nadat dit offline is gehaald (ongeacht de reden daarvan).

Naast privacy speelt hierbij ook het auteursrecht een rol. Ik zal nooit iets publiceren zonder je toestemming en als ik een tip van je opvoer, zal ik het ook vooraf aan je laten weten. Ook voor het gebruik van foto’s, zal ik vooraf afstemming zoeken omdat ik het belangrijk vind het portret- en auteursrecht te waarborgen. BEKIJK HIERVOOR OOK MIJN DISCLAIMER.

DIT MOET JE WETEN ALS JE MEEDOET OF MEEWERKT AAN WINACTIES

Op het Instagram-kanaal @THEGREENLIST.NL en in mijn nieuwsbrief organiseer ik regelmatig winacties (en soms ook closet sales). Om voor een eerlijke loting te zorgen, de winnaar op de hoogte te kunnen stellen om soms meteen een product op te kunnen sturen. Deze gegevens verwerk ik uit hoofde van onze overeenkomst. Door je aan te melden voor een winactie, sluiten we namelijk een overeenkomst op basis van de VOORWAARDEN VOOR WINACTIES, lees die dus altijd goed door!

De volgende gegevens worden bij de winacties gebruikt:

  • Bij Instagram winacties: (i) verwerk ik van alle deelnemers de Instagram gebruikersnaam bij deelname en om winnaar te kunnen loten; (ii) gebruik ik de Instagram gebruikersnaam om de winnaar bekend te kunnen maken; en (ii) gebruik ik eventueel de naw-gegevens of een emailadres van de winnaar om zelf de prijsuitreiking af te kunnen wikkelen (bijvoorbeeld door meteen een product op te sturen).
  • Bij winacties via de nieuwsbrief: (i) verwerk ik van alle deelnemers een e-mailadres en naam bij deelname en om een winnaar te kunnen loten; (ii) vermeld ik in de nieuwsbrief de voornaam en eerste letter achternaam van de winnaar in de volgende nieuwsbrief en krijg je ook persoonlijk bericht via e-mail; en (iii) gebruik ik eventueel de naw-gegevens of een emailadres van de winnaar om zelf de prijsuitreiking af te kunnen wikkelen (bijvoorbeeld door meteen een product op te sturen).
 

Als ik een pakketje zelf opstuur, dan zal ik de NAW-gegevens alleen gebruiken voor dit doel: het kunnen opsturen van een pakketje. De verzending doe ik altijd via de PostNL-app. In de praktijk komt het vaker voor dat het merk of het PR-bureau zelf de afhandeling van de prijs verzorgt. Zij doen dan de afhandeling en verzending. Dit kan op twee manieren afgehandeld worden. Optie 1 (meest voorkomend): ik geef het Instagram-kanaal van een winnaar door aan het merk/PR-bureau, zij nemen vervolgens contact op met de winnaar via een DM op Instagram. Optie 2: ik ontvang de NAW-gegevens en e-mailadres en geef dit door aan het merk/PR-bureau.

Zodra de winactie voorbij is, zorg ik dat jouw gegevens uiterlijk binnen 30 dagen permanent worden verwijderd.

Thegreenlist.nl is niet aansprakelijk voor de wijze waarop merken/PR-bureaus omgaan met (persoons)gegevens. Lees hiervoor de privacyverklaring van het betreffende merk/PR-bureau.

DIT MOET JE WETEN ALS JE EEN KLACHT INDIENT OVER HET VERLOOP VAN EEN WINACTIE

Iedereen die vindt dat ik me bij winacties niet aan de regels houd, kan daarover een klacht indienen. Daarop is de klachtenregeling uit de VOORWAARDEN VOOR WINACTIES van toepassing.

Van alle ingediende klachten houd ik een dossier bij waarin NAW gegevens in combinatie met de betreffende winactie worden bijgehouden. Hier heb ik een gerechtvaardigd belang bij. De gedragscode promotionele kansspelen schrijft voor dat ik als aanbieder van winacties een klachtenregeling heb. Om die klachtenregeling ook effectief te kunnen uitvoeren, moet ik weten wat er speelt en heb ik dus wel enkele gegevens nodig. Deze gegevens gebruik ik alleen voor een goede klachten afwikkeling en niet voor andere doeleinden.

Omdat er bij ontevredenheid over de klachtenafhandeling ook een klacht kan worden ingediend bij de Kansspelautoriteit en met het oog op eventuele aansprakelijkheden, bewaar ik deze gegevens voor de duur van de verjaringstermijn. Meestal gaat het dan om vijf jaar.

DIT MOET JE WETEN OVER LINKJES NAAR DERDEN IN artikelen en social media knoppen om te delen

Mijn artikelen en Instagram-content bevatten regelmatig externe links naar websites of apps buiten het domein van thegreenlist.nl. Een voorbeeld van externe links zijn de affiliate linkjes die ik gebruik. Bijvoorbeeld naar een product dat te koop is via bol.com. Ook gebruik ik soms apps voor het managen van mijn Instagram-account zoals lotingwebsites bij winacties.

Houd er rekening mee dat ik geen controle heb over de inhoud op die websites of in die apps. Daarom ben ik niet verantwoordelijk voor de praktijken en inhoud door of op die websites en apps. Raadpleeg het privacy beleid van die websites en apps van derden voor meer informatie over gegevensgebruik.

Wil je meer weten over de eventuele samenwerkingen achter die linkjes. Hoe je bijvoorbeeld weet of iets is gesponsord of dat er sprake is van reclame? Daar lees je meer over in mijn disclaimer.

Verder zie je onder elk artikel zie je knoppen om inhoud te delen via sociale media. Deze knoppen zijn mogelijk door de code die afkomstig is van die partijen zelf. Deze code plaatst onder meer een cookie. Je kunt meer lezen in de privacy statements van bijvoorbeeld Facebook, Instagram, Pinterest en Twitter.

DIT MOET JE WETEN VAN MIJN STATISTIEKEN

Via WordPress en Google Analytics heb ik toegang tot statistieken van mijn website. Ik kan niet zien wie mijn site bezoekt, maar ik kan bijvoorbeeld wel zien hoeveel mensen mijn site bezoeken, uit welk land/regio ze afkomstig zijn op welke artikelen en linkjes er worden geklikt. Ook kan ik zien hoe je op mijn site terecht bent gekomen (bijvoorbeeld via Instagram, Google of via een andere externe link).

Op Instagram, Pinterest en LinkedIn heb ik toegang tot de statistieken van mijn account, zoals aantal weergaven, bereik, likes, engagement en ook hier geaggregeerde data van bezoekers.

Via Mailchimp heb ik toegang tot statistieken van mijn nieuwsbrief. Zo kan ik zien wie (welk e-mailadres) de mail heeft geopend (en wie niet). In geaggregeerde vorm kan ik zien hoeveel clicks er zijn geweest op linkjes uit mijn nieuwsbrief.

Als ik samenwerk met merken dan deel ik de resultaten van mijn campagnes in geaggregeerde vorm, zoals website visits en prestaties van Instagram-content. Dat is dus nooit te herleiden tot een individueel persoon.

MET WIE DEEL IK JE GEGEVENS?

In principe verstrek ik nooit zomaar persoonsgegevens aan derden. Daar zijn een paar uitzonderingen op die ik je hier uitleg.

Het kan zijn dat thegreenlist.nl wettelijk verplicht is jouw gegevens met derden te delen. Bijvoorbeeld als er sprake is van een vermoeden van een misdrijf.

Daarnaast schakel ik derden in bij de uitvoering van mijn dienstverlening en deel ik om die reden soms gegevens met derden. Zo deel ik bijvoorbeeld gegevens:

  • van bezoekers van de website met de partijen die betrokken zijn bij mijn website (zoals een websitebouwer of hostingpartij);
  • van gebruikers van mijn nieuwsbrief met Mailchimp en mijn editorial assistant om zo de nieuwsbrief te kunnen versturen;
  • met (financiële) adviseurs en IT’ers als het gaat om de uitvoering van betaalde samenwerkingen, zoals het programma e-boekhouden dat ik gebruik voor de boekhouding, de belastingadviseur die ik inschakel en eventueel met een jurist, advocaat of incassobureau als er niet (tijdig) wordt betaald.

Met derden die voor het uitvoeren van hun werkzaamheden toegang hebben tot jouw persoonsgegevens zal ik altijd geheimhouding afspreken. Als deze derden in opdracht van mij jouw persoonsgegevens verwerken, zal ik waar nodig een verwerkingsovereenkomst sluiten. Daarin leg ik in ieder geval vast dat ook deze derden gehouden zijn om de privacywetgeving na te komen. Sommige derden die we inschakelen zijn zelfstandig verantwoordelijk voor de verwerking van je persoonsgegevens en met deze partijen sluit ik dan ook geen verwerkingsovereenkomst. Denk bijvoorbeeld aan een advocaat, jurist of incassobureau.

DIT MOET JE WETEN OVER MIJN COOKIES

Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone.

Voor het goed functioneren de website maakt thegreenlist.nl gebruik van cookies. Als je de website bezoekt zijn standaard alleen die functionele cookies ingeschakeld. Deze cookies kun je niet uitschakelen, omdat de website dan niet meer goed werkt.

Verder verzamelen we bezoekersgegevens via Google Analytics. We hebben Google Analytics ingeschakeld op de manier die door de Autoriteit Persoonsgegevens is voorgeschreven in de HANDLEIDING PRIVACYVRIENDELIJK INSTELLEN VAN GOOGLE ANALYTICS. Mochten zich daarin wijzigingen voordoen, dan zullen we de instellingen van Google Analytics daar op aanpassen.

Tot slot vind je op mijn website ook embedded materiaal. Bijvoorbeeld mijn eigen You Tube filmpjes en de diverse podcastkanalen zoals Spotify, iTunes, Podimo, etc. Partijen die we gebruiken voor embedded materiaal (zoals You Tube en podcastkanalen dus) plaatsen meestal ook cookies. Vergeet vooral ook niet die cookieverklaringen door te lezen!

OPSLAG

Jouw gegevens worden voor langere tijd bewaard door thegreenlist.nl, maar nooit langer dan nodig voor het uitvoeren van activiteiten, tenzij ik op grond van een wettelijke regeling je gegevens langer moeten bewaren. Voor de specifieke bewaartermijnen verwijs ik naar de termijnen die ik in het voorgaande per activiteit heb toegelicht.

BEVEILIGING

Beveiliging van jouw persoonsgegevens vind ik erg belangrijk. Uiteraard zorg ik ervoor dat jouw persoonsgegevens bij mij goed beveiligd zijn. Ik gebruik daarbij steeds passende technische en organisatorische maatregelen om je gegevens te beschermen.

RECHTEN BEZOEKERS

De privacywetgeving brengt verschillende rechten met zich mee voor jou als lezer van mijn site.

INZAGE, RECTIFICATIE OF WISSEN

Je hebt recht op inzage van de gegevens die ik van je verzamel. Je mag mij vragen om ze te corrigeren of om ze te wissen. Ik ben verplicht om dat te doen als je ernaar vraagt.

BEZWAAR MAKEN TEGEN VERWERKING

Je mag bezwaar maken tegen het verwerken van je persoonsgegevens.

GEGEVENS OVERDRAGEN (DATAPORTABILITEIT)

Je mag me altijd vragen om jouw persoonsgegevens over te dragen aan een andere partij.

RECHT OP INTREKKEN TOESTEMMING

Als je eerder toestemming hebt gegeven om je persoonsgegevens te gebruiken, kun je die toestemming alsnog intrekken zonder opgave van redenen.

IDENTITEIT VASTSTELLEN

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens mailen.

Ik ben verplicht om te controleren dat het verzoek tot inzage echt door jou is gedaan. Voorkomen moet worden dat ik jouw gegevens aan de verkeerde persoon verstrek. Het is op twee manieren mogelijk om jouw identiteit vast te stellen:

  • We kunnen een afspraak maken waarbij je langskomt om je identiteitsbewijs te tonen, zodat ik die kan controleren. Dan maak ik daar geen kopie van en noteer ik alleen het documentnummer waarmee jij je hebt geïdentificeerd.
  • Wil je dat niet, dan vraag ik je om een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld de KOPIE ID APP.

Ik reageer zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen dertig dagen, op jouw verzoek.

KLAGEN BIJ AUTORITEIT PERSOONSGEGEVENS

Mocht het verwerken van de persoonsgegevens volgens jou niet op de juiste manier gaan, dan kun je altijd een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Ik hoop natuurlijk dat je mij dan eerst benadert zodat ik kan kijken of we dit samen op kunnen lossen.

WIJZIGINGEN IN MIJN PRIVACYVERKLARING

Omdat thegreenlist.nl groeit als bedrijf en wetgeving soms wijzigt, kan ik de privacyverklaring af en toe bijwerken. Alle updates in de privacyverklaring worden op deze pagina getoond met de datum vermeld van de laatste update. Wijzigingen in de privacyverklaring zijn onmiddellijk van kracht, dus controleer deze pagina regelmatig.

VRAGEN? NEEM GERUST CONTACT MET ME OP!

Neem gerust even contact op als je vragen hebt over deze privacyverklaring of zaken rondom privacy van jouw gegevens.

Vriendelijke groet,

Saskia Sampimon-Versneij
SASKIA@THEGREENLIST.NL

Abonneren je op de nieuwsbrief

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief: