Vegan massaman curry met linzen.

Vegan massaman curry recept met linzen en geredde groenten

Deze vegan massaman curry is een perfecte maaltijd voor iedereen die graag plantaardig(er) wil eten, maar niet lang in de keuken wil staan. Bovendien is het een budget recept is waar je bijna elke (rest)groente wel in kwijt kunt. Er is nóg iets bijzonders aan dit gerecht: door de zachte smaak kunnen kinderen deze curry voor de verandering wél mee-eten.

Kindvriendelijke curry: massaman curry met linzen en aardappels

Voorbereiding: 15 minuten / koken: 30 minuten

Sinds wij vegetarisch en plantaardig dieet hebben, maken we nog vaker currygerechten. Mijn man en ik zijn er dol op en met een aantal basisingrediënten die ik altijd in huis heb kan het bijna niet mislukken. Omdat onze curry’s vaak pittig zijn, eet onze zoon (6) niet mee, maar dit currygerecht is anders en milder waardoor ook hij mee kan eten, ideaal!

Biologische linzen koop ik online bij Kazidomi.
Vegan Massaman curry met biologische linzen en aardappels op het vuur.
Vegan massaman curry met linzen.

VEGAN MASSAMAN CURRY RECEPT MET LINZEN EN GEREDDE GROENTEN

Deze vegan massaman curry is een budget recept waar je bijna elke (rest)groente wel in kwijt kunt. En door de zachte smaak kunnen kinderen deze curry voor de verandering wél mee-eten. Hieronder tref je het recept aan voor circa 4-5 personen:
4.67 van 3 stemmen
Voorbereiding 15 min
Bereiding 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Thais
Porties 4
calorieën 580 kcal

Keukengerei

  • 1 grote hapjespan
  • 1 snijplank met mes
  • 1 (steel)pan (voor rijst bereiden eventueel)

Ingrediënten
  

  • 500 gram gedroogde rode linzen
  • 2 blikken kokosmelk (2×400)
  • 1 ui
  • 2-4 teentjes knoflook
  • 3 centimeter gember
  • 2-3 eetlepels massaman curry, bijvoorbeeld van Koh Thai
  • 750 ml heet water
  • 2 bouillonblokjes
  • 3-4 geschilde aardappels in stukjes (maak kleine stukjes, anders blijft de aardappel te hard)
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 4 limoenblaadjes (hebben wij standaard in de vriezer)
  • (olijf)olie om in te bakken
  • rijst of flatbread als bijgerecht
  • optioneel als topping: (plantaardige) yoghurt, koriander, munt, peper en/of sambal

Instructies
 

  • Was, schil/pel en snijd alle groente en specerijen
  • Fruit de ui, knoflook en gember kort in een grote pan. Fruit de ui, knoflook en gember kort in een grote pan
  • Giet de kokosmelk erbij
  • Doe de gedroogde linzen & massaman curry-pasta erbij
  • Doe het hete water met bouillonblokjes erbij
  • Doe aardappels erbij en laat het 30 minuten pruttelen tot het een zachte brei is. Roer regelmatig, want linzen hebben de neiging om aan te koeken. Gebruik je meer harde groente zoals peen, doe deze er ook al meteen bij. Winterpeen kook ik vaak zelfs nog 20 minuten voor voordat ik het erbij doe
  • Voeg de zachte groente zoals aubergine en courgette pas toe op het laatst en laat dit maximaal 10 minuten meepruttelen
  • Serveren met rijst, flatbread en vergeet de lekkere topings niet! Enjoy!

Voedingswaarde

Calories: 580kcal
Trefwoord kindvriendelijk, budget koken, massaman curry, too good to go, vegan curry

Groente redden via Too good To Go

Het mooie aan een curry-gerecht is dat je allerlei groente erin kwijt kunt. Wij kopen regelmatig onze groenten via Too Good To Go boxen, dit zijn stuk voor stuk producten die anders zouden worden weggegooid. Dit vraagt wat meer improvisatie in de keuken, maar in dit gerecht kun je vrijwel elke groente kwijt. Dit keer gaf Too Good To Go ons aubergine en courgette. Maar deze curry is ook hartstikke lekker met tomaat, zoete aardappel, wortel, (punt)paprika, spinazie, bloemkool, komkommer, broccoli, noem maar op. Wil je ook eten redden via Too Good To Go? Bekijk dan mijn tips om de gewilde groente- en fruitboxen te redden via Too Good To Go.

Flat bread hack

Mijn man heeft een heerlijke flatbread-hack: hij grillt kant-en-klare tortilla-wraps enkele minuutjes in olijfolie en knoflook. Hij gebruikt hiervoor een grillpan met keramische anti-aanbaklaag.

Flatbread maken.
Flatbread maken van tortilla wraps.

Meer foodtips van thegreenlistl.nl?

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Wat twee jaar terug begon als een persoonlijke zoektocht, is uitgegroeid tot een serieuze duurzame lifestyle van mijn hele gezin.
Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Wat twee jaar terug begon als een persoonlijke zoektocht, is uitgegroeid tot een serieuze duurzame lifestyle van mijn hele gezin.
Heb je een vraag of een leuke duurzame tip?

Neem gerust contact met me op!

Stuur me gerust een e-mail of DM op Instagram.
Via deze kanalen kun je mij volgen of in contact met mij komen:

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via mijn link iets koopt, meestal is tussen de 3% en 10% . Een win-win situatie dus: jij als consument krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop thegreenlist.nl. Ik link uiteraard alleen naar producten en sites waar ik fan van ben en naar producten waar ik positieve ervaringen mee heb of op mijn verlanglijstje heb staan.

Abonneren je op de nieuwsbrief

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief: