Deze vegan massaman curry is een perfecte maaltijd voor iedereen die graag plantaardig(er) wil eten, maar niet lang in de keuken wil staan. Bovendien is het een budget recept is waar je bijna elke (rest)groente wel in kwijt kunt. Er is nóg iets bijzonders aan dit gerecht: door de zachte smaak kunnen kinderen deze curry voor de verandering wél mee-eten.
Kindvriendelijke curry: massaman curry met linzen en aardappels
Voorbereiding: 15 minuten / koken: 30 minuten
Sinds wij vegetarisch en plantaardig dieet hebben, maken we nog vaker currygerechten. Mijn man en ik zijn er dol op en met een aantal basisingrediënten die ik altijd in huis heb kan het bijna niet mislukken. Omdat onze curry’s vaak pittig zijn, eet onze zoon (6) niet mee, maar dit currygerecht is anders en milder waardoor ook hij mee kan eten, ideaal!



VEGAN MASSAMAN CURRY RECEPT MET LINZEN EN GEREDDE GROENTEN
Keukengerei
- 1 grote hapjespan
- 1 snijplank met mes
- 1 (steel)pan (voor rijst bereiden eventueel)
Ingrediënten
- 500 gram gedroogde rode linzen
- 2 blikken kokosmelk (2×400)
- 1 ui
- 2-4 teentjes knoflook
- 3 centimeter gember
- 2-3 eetlepels massaman curry, bijvoorbeeld van Koh Thai
- 750 ml heet water
- 2 bouillonblokjes
- 3-4 geschilde aardappels in stukjes (maak kleine stukjes, anders blijft de aardappel te hard)
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 4 limoenblaadjes (hebben wij standaard in de vriezer)
- (olijf)olie om in te bakken
- rijst of flatbread als bijgerecht
- optioneel als topping: (plantaardige) yoghurt, koriander, munt, peper en/of sambal
Instructies
- Was, schil/pel en snijd alle groente en specerijen
- Fruit de ui, knoflook en gember kort in een grote pan. Fruit de ui, knoflook en gember kort in een grote pan
- Giet de kokosmelk erbij
- Doe de gedroogde linzen & massaman curry-pasta erbij
- Doe het hete water met bouillonblokjes erbij
- Doe aardappels erbij en laat het 30 minuten pruttelen tot het een zachte brei is. Roer regelmatig, want linzen hebben de neiging om aan te koeken. Gebruik je meer harde groente zoals peen, doe deze er ook al meteen bij. Winterpeen kook ik vaak zelfs nog 20 minuten voor voordat ik het erbij doe
- Voeg de zachte groente zoals aubergine en courgette pas toe op het laatst en laat dit maximaal 10 minuten meepruttelen
- Serveren met rijst, flatbread en vergeet de lekkere topings niet! Enjoy!
Voedingswaarde
Groente redden via Too good To Go
Het mooie aan een curry-gerecht is dat je allerlei groente erin kwijt kunt. Wij kopen regelmatig onze groenten via Too Good To Go boxen, dit zijn stuk voor stuk producten die anders zouden worden weggegooid. Dit vraagt wat meer improvisatie in de keuken, maar in dit gerecht kun je vrijwel elke groente kwijt. Dit keer gaf Too Good To Go ons aubergine en courgette. Maar deze curry is ook hartstikke lekker met tomaat, zoete aardappel, wortel, (punt)paprika, spinazie, bloemkool, komkommer, broccoli, noem maar op. Wil je ook eten redden via Too Good To Go? Bekijk dan mijn tips om de gewilde groente- en fruitboxen te redden via Too Good To Go.
Flat bread hack
Mijn man heeft een heerlijke flatbread-hack: hij grillt kant-en-klare tortilla-wraps enkele minuutjes in olijfolie en knoflook. Hij gebruikt hiervoor een grillpan met keramische anti-aanbaklaag.


Meer foodtips van thegreenlistl.nl?
- Ben je op zoek naar een lekker vegan toetje passend bij dit gerecht? Check dan ons recept voor sticky rice mango.
- Nieuwsgierig naar je voedselafdruk? Ik heb een lijstje met gratis tests om je impact te meten.
- David is gek op koken. Onze favoriete recepten delen we in de rubriek Koken & Recepten.