Makkelijk vegan recept: venkelschotel met krieltjes

Makkelijk vegan recept: venkelschotel met krieltjes

Venkel is gelukkig nog tot eind oktober te verkrijgen, want deze venkelschotel met krieltjes is een makkelijke en bovendien fantastisch lekkere ovenschotel voor het hele gezin. Venkel smaakt goed bij krieltjes. Dit eenvoudige gerecht maak ik vaak, want mijn kinderen blijven ervan eten. Het is zo’n recept dat je makkelijk uit je hoofd leert. Kortom de perfecte maaltijd wanneer je weinig tijd hebt, de oven doet immers het meeste werk.

Kindvriendelijk & vegan: venkelschotel met krieltjes

Van half juni tot eind oktober gooi ik bijna wekelijks venkel in mijn boodschappenwagen. Ik werk graag met seizoensgebonden groenten, dus deel ik dit keer mijn favo vegan recept met venkel. Het is de superfood van eigen bodem. Er zijn veel verrassende redenen om venkel te eten. Eén daarvan is dat het bomvol vitamine C zit en kalium bevat, hiervan is bekend dat het de zuurstoftoevoer naar de hersenen stimuleert. Venkel heeft een anijs-achtige smaak en is heel veelzijdig in gebruik. Je kunt het roerbakken, koken, stoven, maar ook rauw verwerken in een salade.

Vegan venkelschotel met krieltjes voor jouw gezin

Met dit recept zet je deze voedzame vegan venkelschotel op tafel. Door het gebruik van haverroom en plantaardige kwark wordt deze venkelschotel lekker romig. Als finishing touch tover ik er een kaasachtig laagje op met de plantaardige rasp van de Lidl. De plantaardige rasp van hun eigen plantaardige huismerk Vemondo. Het smelt zeer goed in de oven en komt daardoor het meest in de buurt van gesmolten kaas. Ik gebruik de rasp ook altijd voor mijn homemade vegan pizza’s of andere Italiaanse gerechten.

Makkelijk recept: vegan venkelschotel met krieltjes

Zo verwerk je venkel in een makkelijk te maken ovengerecht.

Makkelijk vegan recept: venkelschotel met krieltjes

Venkelschotel met krieltjes

Een heerlijke vegan ovenschotel met venkel
No ratings yet
Voorbereiding 20 min
Bereiding 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Keukengerei

  • grote kom
  • stoom- of kookpan
  • ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 2 venkels in plakken
  • 500 gram krieltjes gehalveerd
  • beetje zeezout
  • 1 rode peper (of scheut sambal) fijngesneden
  • 1 hand verse peterselie fijngesneden
  • potje zwarte olijven in plakjes
  • 125 ml haverroom
  • 6-8 el edelgistvlokken
  • 2 el chiazaad
  • 3 el hummus
  • 3 el plantaardige kwark
  • 1 rode ui fijngesneden
  • plantaardige rasp naar wens

Instructies
 

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Stoom of kook de venkel en krieltjes beetgaar

Afmaken

  • Leg de voorgekookte krieltjes in een ovenschaal
  • Verdeel de venkel erover
  • Bestrooi met de zeezout
  • Meng de gesneden rode peper, peterselie en plakjes olijven met de haverroom, edelgistvlokken, het chiazaad, de hummus, plantaardige kwark en rode ui en schenk dit over de groenten
  • Zet ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven
Trefwoord vegan, ovengerecht

De plantaardige rasp van Vemondo, het huismerk van Lidl vind ik helemaal top voor ovenschotels en pizza’s.

Kookboek Mam wil je dit vaker maken? VEGAN

Deze ovenschotel met venkel staat ook in mijn vegan kookboek: Mam wil je dit vaker maken? VEGAN. Dit kookboek is een verzameling van de vegan favorieten van mijn kinderen. Een boek vol makkelijke en gezonde vegan recepten voor ’s ochtends, in de middag, tussendoor en ’s avonds.

Meer vegan recepten van thegreenlist.nl

Share

Anne van Twillert

Anne van Twillert

Anne deelt haar favoriete vegan recepten: eigen bedenksels en favoriete ontdekkingen van vrienden. Haar verrassende creaties deelt ze ook in reels op haar Instagram: @mamwiljeditvakermaken. Ze is ook kunstenaar, schrijver, ontwerper van kookboeken en o ja ook nog moeder van vier pubers. Haar missie: laten zien dat bewust vegan koken en bakken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn.
Anne van Twillert

Anne van Twillert

Anne deelt haar favoriete vegan recepten: eigen bedenksels en favoriete ontdekkingen van vrienden. Haar verrassende creaties deelt ze ook in reels op haar Instagram: @mamwiljeditvakermaken. Ze is ook kunstenaar, schrijver, ontwerper van kookboeken en o ja ook nog moeder van vier pubers. Haar missie: laten zien dat bewust vegan koken en bakken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn.

gerelateerde artikelen

Heb je een vraag of een leuke duurzame tip?

Neem gerust contact met me op!

Stuur me gerust een e-mail of DM op Instagram.
Via deze kanalen kun je mij volgen of in contact met mij komen:

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via mijn link iets koopt, meestal is tussen de 3% en 10% . Een win-win situatie dus: jij als consument krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop thegreenlist.nl. Ik link uiteraard alleen naar producten en sites waar ik fan van ben en naar producten waar ik positieve ervaringen mee heb of op mijn verlanglijstje heb staan.

Abonneren je op de nieuwsbrief

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief: