Search
Makkelijk vegan recept: venkelschotel met krieltjes

Makkelijk vegan recept: venkelschotel met krieltjes

In de categorie makkelijk: deze venkelschotel met krieltjes is een fantastisch lekkere ovenschotel voor het hele gezin én snel kaar. Venkel smaakt goed bij die krieltjes. Dit eenvoudige gerecht maakt culi-redacteur Anne vaak, want haar kinderen blijven ervan eten. Het is zo’n recept dat je makkelijk uit je hoofd leert. Kortom, de perfecte maaltijd wanneer je weinig tijd hebt, de oven doet immers het meeste werk.

Kindvriendelijk & vegan: venkelschotel met krieltjes

Van half juni tot eind oktober gooi ik bijna wekelijks venkel in mijn boodschappenwagen. Ik werk graag met seizoensgroenten en dan is deze knol – met kenmerkende anijssmaak – in het seizoen. Het is de superfood van eigen bodem. Er zijn veel verrassende redenen om venkel te eten. Eén daarvan is dat het bomvol vitamine C zit en kalium bevat, hiervan is bekend dat het de zuurstoftoevoer naar de hersenen stimuleert. Venkel heeft een anijsachtige smaak en is hierdoor heel veelzijdig in gebruik. Je kunt het roerbakken, koken, stoven, rauw verwerken in een salade en er een ovenschotel mee maken.

Vegan ovenschotel met venkel en krieltjes voor jouw gezin

Met dit recept zet je deze voedzame vegan venkelschotel op tafel. Door het gebruik van haverroom en plantaardige kwark wordt deze venkelschotel lekker romig. Als finishing touch tover ik er een kaasachtig laagje op met de plantaardige rasp van de Lidl. De plantaardige rasp van hun eigen plantaardige huismerk Vemondo. Het smelt zeer goed in de oven en komt daardoor het meest in de buurt van gesmolten kaas. Ik gebruik de rasp ook altijd voor mijn homemade vegan pizza’s of andere Italiaanse gerechten.

Makkelijk vegan recept: venkelschotel met krieltjes

Venkelschotel met krieltjes

Een heerlijke venkelschotel met krieltjes. Favoriet bij kinderen en snel klaar. Zo verwerk je venkel in een makkelijk te maken ovengerecht.
No ratings yet
Voorbereiding 20 minuten
oventijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Keukengerei

  • grote kom
  • stoom- of kookpan
  • ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 2 venkels in plakken
  • 500 gr krieltjes gehalveerd
  • beetje zeezout
  • 1 rode peper (of scheut sambal) fijngesneden
  • 1 hand verse peterselie fijngesneden
  • potje zwarte olijven in plakjes
  • 125 ml haverroom
  • 6-8 el edelgistvlokken
  • 2 el chiazaad
  • 3 el hummus
  • 3 el plantaardige kwark
  • 1 rode ui fijngesneden
  • plantaardige rasp naar wens

Instructies
 

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Stoom of kook de venkel en krieltjes beetgaar.

Afmaken

  • Leg de voorgekookte krieltjes in een ovenschaal.
  • Verdeel de venkel erover.
  • Bestrooi met de zeezout.
  • Meng de gesneden rode peper, peterselie en plakjes olijven met de haverroom, edelgistvlokken, het chiazaad, de hummus, plantaardige kwark en rode ui en schenk dit over de groenten.
  • Zet ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Trefwoord vegan, ovengerecht

De plantaardige rasp van Vemondo, het huismerk van Lidl, vind ik helemaal top voor ovenschotels en pizza’s.

Deze ovenschotel met venkel staat ook in mijn vegan kookboek: Mam wil je dit vaker maken? VEGAN. Dit kookboek is een verzameling van de vegan favorieten van mijn kinderen. Een boek vol makkelijke en gezonde vegan recepten voor ’s ochtends, in de middag, tussendoor en ’s avonds.

Meer vegan recepten van thegreenlist.nl

Photo credits: Anne van Twillert.

Share

Anne van Twillert

Anne van Twillert

Anne deelt haar favoriete vegan recepten. Ze is ook kunstenaar, schrijver en ontwerper van kookboeken. En o ja, ze is ook nog moeder van vier pubers. Haar missie: laten zien dat vegan koken en bakken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn.
Anne van Twillert

Anne van Twillert

Anne deelt haar favoriete vegan recepten. Ze is ook kunstenaar, schrijver en ontwerper van kookboeken. En o ja, ze is ook nog moeder van vier pubers. Haar missie: laten zien dat vegan koken en bakken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn.

gerelateerde artikelen

HEB JE EEN TOF IDEE OF ZIN IN MEER GROENERE INSPIRATIE?

Zo kun je thegreenlist.nl volgen of met ons in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat thegreenlist.nl een kleine commissie ontvangt als je via deze link iets koopt, meestal is dat tussen de 3% en 10%. Een win-win situatie: jij krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop ons uitzoekwerk – waar we het liefst nog heel lang mee doorgaan. Wij linken alleen naar producten en sites waar we fan van zijn of achter staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: