Kidsproof recept: vegan Massaman curry met rode linzen
Deze vegan Massaman curry is een budgetrecept waar je bijna elke (rest)groente wel in kwijt kunt. En door de zachte smaak van de currypasta, de aardappel, linzen en kokosmelk is het ook een kindvriendelijk recept.
Was, schil/pel en snijd alle groente en specerijen.
Fruit de ui, knoflook en gember kort in een grote pan. Fruit de ui, knoflook en gember kort in een grote pan.
Giet de kokosmelk erbij.
Doe de gedroogde linzen & massaman currypasta erbij.
Doe het hete water met bouillonblokjes erbij.
Doe aardappels erbij en laat het 30 minuten pruttelen tot het een zachte brei is. Roer regelmatig, want linzen hebben de neiging om aan te koeken. Gebruik je meer harde groente (zoals peen0 doe deze er ook al meteen bij. Winterpeen kook ik vaak zelfs nog 20 minuten voor voordat ik het erbij doe.
Voeg de zachte groente zoals aubergine en courgette pas toe op het laatst en laat dit maximaal 10 minuten meepruttelen.
Serveren met rijst, flatbread en vergeet de lekkere topings niet! Enjoy!