Deze romige knolselderij- en preisoep is een ideaal herfst- en wintergerecht. Serveer ‘m als voorgerecht tijdens een diner met gasten of serveer – of bak – er een heerlijk zuurdesembrood bij en je hebt een verantwoorde maaltijd voor een doordeweekse avond. Dus waar wacht je nog op? Aan tafel!
Was de prei grondig en snijd in ringen. Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Pel en snipper de ui. Pel de knoflookteentjes en hak fijn.
Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze tot hij glazig is, ongeveer 3-4 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee. Voeg de prei en knolselderij toe aan de pan en roer goed door.
Voeg het bouillonblokje toe en schenk het water erbij. Breng het geheel aan de kook.
Zet het vuur laag en laat de soep 20-25 minuten zachtjes koken, of tot de knolselderij zacht is.
Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
Voeg de slagroom toe en roer goed door.
Breng de soep op smaak met 2 tl dragon, zout en peper.
Laat de soep nog even doorwarmen op laag vuur, maar zorg dat hij niet meer kookt.
Schep de soep in kommen en garneer eventueel met een beetje extra dragon.