Romige pasta met schorseneren
Schorseneer is een vergeten groente die tijdens de herfst en winter van Nederlandse bodem beschikbaar is. Deze zwarte wortels zijn een gezonde en duurzame keuze, maar wat eet je erbij? Laten wij daar nou net een goed idee voor hebben. Ons recept voor romige pasta met schorseneren is supermakkelijk en valt bij jong en oud in de smaak. Kortom, is kidsproof!
Voorbereiding 10 minuten min
Bereiding 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang hoofdgerecht
Keuken Hollands, Italiaans
koekenpan
pan
dunschiller of mes
300 gr schorseneren 1 ui 200 ml plantaardige kookroom 200 gr spaghetti of andere pasta naar keuze 1 el mediterrane kruiden bijvoorbeeld tijm, marjolein en oregano peper en zout naar smaak scheut bak- en braadolie optioneel stukjes noot zoals walnoot of pistachenootjes optioneel tomaten
Schil de schorseneren.
Snijd de schorseneren in stukken van ongeveer 3 cm.
Kook de schorseneerstukken ongeveer 15 minuten, totdat ze gaar zijn. Voeg een beetje zout toe aan het water om verkleuring te voorkomen.
Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snipper de ui en bak deze in wat olie in een koekenpan.
Voeg de gekookte schorseneren toe en bak ze even mee.
Schenk de kookroom erbij en voeg de kruiden, peper en zout toe. Roer goed door. Voeg eventueel tomaat toe.
Giet de pasta af en meng deze met de saus.
Serveer direct en eet smakelijk!
Tip: tijdens het aspergeseizoen kun je de schorseneren vervangen door wite of groene asperges.
Trefwoord pasta, schorseneren