Snelle zomerse vegetarische pastasalade met feta, paprika en zwarte olijf
De zon schijnt en je hebt geen tijd te verliezen. Je wilt – huppakee – snel naar het park, het strand, de tuin, het balkon of op de boot liggen. In al deze gevallen is deze zomerse pastasalade perfect. Maak extra veel zodat je de volgende dag nog wat te peuzelen hebt van deze voedzame pastamaaltijd.
200grfeta of witte kaasook verkrijgbaar in vegan variant
1kleine rode ui
2teentjes knoflook
2elolijfolie
zout en peper naar smaak
1tloregano
sap van halve citroen
handvol verse platte peterselie
Instructies
Kook de volkoren fusilli pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water om het kookproces te stoppen.
Meng in een grote kom de Griekse yoghurt (of soja yoghurt), olijfolie, knoflook, oregano, zout en peper.
Voeg de afgekoelde pasta, paprika, olijven, feta of witte kaas, rode ui en peterselie toe aan de kom. Voeg ten slotte naar smaak de citroensap erdoor. Meng alles goed door elkaar.
Bewaar de pastasalade in een goed afgesloten bak in de koelkast tot je klaar bent om te vertrekken.