Een verrassend alternatief voor augurk – fris, licht dennenachtig en nét even anders. Perfect om je (vega)burger mee op te spicen, door een salade te mengen of als smaakmaker bij de borrelplank. En het fijne? Je maakt het supersimpel zelf!
Belangrijk: ook het water en de azijn goed afwegen!
Verwarm het water een beetje en giet dit over de suiker. Roer tot de suiker helemaal is opgelost.
Voeg daarna de azijn toe en laat het mengsel goed afkoelen.
Steriliseer je pot: spoel de pot en het deksel goed om met heet water en zet ze daarna 10 minuten in een oven van 120°C, of kook ze 5 minuten in een pan met water. Laat ze daarna ondersteboven uitlekken op een schone theedoek.
Doe de gewassen sparrentoppen in de gesteriliseerde pot.
Giet het afgekoelde azijnmengsel over de toppen tot ze ruim onder staan.
Sluit de pot goed af en zet ‘m in de koelkast.
Na ongeveer één maand zijn de sparrentoppen op hun lekkerst.
Houdbaar tot een jaar – zolang ze onder het vocht blijven en je hygiënisch werkt.