Tagliatelle met rucolasaus 'sala-verde' en pistachenootjes
Deze snelle pasta is een blijvertje: fris, romig en een tikje nootachtig dankzij de rucolasaus. De ster van dit recept? Een verrassend simpele salsa verde van rucola met citroen, olijfolie en kappertjes. Perfect voor een doordeweekse avond waarop je wel iets lekkers wilt, maar geen uren in de keuken wilt staan. Met één zak rucola maak je pastasaus voor ongeveer drie personen.
optioneel: gegrilde groente naar keuze zoals courgettetomaat, paprika
Instructies
Maak eerst de rucolasaus. Doe de rucola in de blender, samen met de kappertjes, olijfolie, citroensap en een snuf peper en zout. Mix tot een gladde salsa verde van rucola. Proef en stel bij – het zuurtje moet subtiel blijven.
Breng een pan water aan de kook en kook de tagliatelle zoals aangegeven op de verpakking.
Pel de pistachenootjes en stamp ze grof met een deegroller. Tip: leg er een schone theedoek over, dat scheelt rondvliegende nootjes én opruimen.
Snijd je favoriete groente in plakken en grill ze kort aan beide kanten. Courgette, tomaat of paprika zijn topcombinaties.
Giet de pasta af, schep een portie op en lepel er royaal wat van de rucolasaus overheen. Serveer met de gegrilde groente, strooi er de pistachenootjes over en maak af met Parmezaan of vegan rasp.