Vegan stamppot boerenkool met geheim ingrediënt
Deze vegan stamppot boerenkool is zo’n hit bij ons thuis dat-ie in mijn kinderkookboek belandde. Niets gaat boven een oer-Hollandse stamppot boerenkool, alleen bij ons thuis hebben we de rookworst en spekjes vervangen voor iets anders, wat minstens even lekker en sowieso veel beter voor de wereld is. Maak kennis met deze vegan stamppot boerenkool met veel liefde en een vleugje pompoen!
Voorbereiding 20 minuten min
Bereiding 20 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang hoofdgerecht
Keuken Hollands
500 gr aardappelen kruimig, geschild en in stukken (kan ook een zoete aardappel bij) halve kleine pompoen, in stukken met schil 300 gr boerenkool 1 rode ui, gesnipperd 2 puntpaprika’s, in kleine stukjes 125 gr kastanjechampignons, in stukjes olijfolie halve el piccalilly optioneel: 1 tl sambal oelek optioneel: halve el vegan pesto (rood) optioneel: een paar gesneden gedroogde tomaatjes garnering mosterd piccalilly cherrytomaatjes
Breng de aardappelen en pompoen aan de kook in een laagje water met wat zout.
Voeg de gesneden boerenkool toe en laat koken tot de aardappelen en pompoen zacht zijn. Meestal is dat na ongeveer 20 minuten.
Bak ondertussen de ui, paprika en champignons in een beetje olijfolie.
Giet de aardappelen af, maar laat een klein beetje kookvocht achter.
Stamp tot een boerenkool stamppot. Voeg de overige ingrediënten toe en meng goed.
Breng op smaak met peper, zout en eventueel een theelepel mosterd.
Lekker met mosterd, piccalilly, tomaatjes en eventueel vegan rookworst.
Trefwoord stamppot, vegan stamppot, vegan, boerenkool, pompoen