Dit supereenvoudige flatbread recept kleedt je tafel direct aan. Je hoeft nooit aan je gasten te verklappen dat het binnen tien minuten op tafel stond. Waarom zou je? En ook op een drukke doordeweekse dag is dit simpele huisgemaakte bijgerechtje eentje om in je routine te krijgen. Maak zelf flatbread, en je wilt nooit meer anders!
Doe de bloem, bakpoeder, yoghurt, zout, olie en water in een ruime kom en kneed dit tot deeg. Blijft het plakkerig? Voeg dan een beetje bloem toe net zolang totdat het lekker kneedt.
Rol het deeg verder uit op het schone aanrecht, bestuif het deeg en het aanrecht eventueel met wat bloem. Blijf kneden tot het redelijk glad is. Verdeel het deeg in circa acht stukjes, elk deel wordt een broodje.
Rol elk deel deeg uit tot een broodje. Dit kan met een deegroller of met je handen. Voeg in deze stap wat extra komijn toe als smaakmaker. De komijnzaadjes rol je mee in het deeg.
Verhit een koekenpan op hoog vuur met olie of boter en bak het broodje in circa 2 minuten aan elke kant, totdat je mooie goudbruine broodjes krijgt.
Optioneel: doe wat geperste knoflook in de olie en smeer de broodjes tijdens het bakken hiermee in.
Serveer de broodjes bij het gerecht naar keuze. Enjoy!
Notities
Heb je deeg over? Vries het in! Zo kun je het nog minstens drie maanden bewaren!