Ga terug
–+ servings
Zoetzure komkommer, atjar keti moen recept.

Zoetzure komkommer: atjar keti moen

Bedenk goed wat je met je laatste komkommer doet! Atjar keti moen is een heerlijk bijgerecht uit de Indonesische keuken, maar deze ingelegde komkommers kun je op veel meer broodjes en bij veel meer maaltijden kwijt. En het is zo makkelijk!
No ratings yet
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang bijgerecht
Keuken Indonesisch
Porties 1 pot

Keukengerei

  • grote weckpot of lege jampot (zorg voor een ruime pot)
  • snijplank
  • mes

Ingrediënten
  

  • 1 komkommer
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper
  • 1 el suiker
  • 1 tl zout
  • azijn
  • water
  • optioneel 2 teentjes knoflook
  • optioneel rood pepertje voor extra pit en andere kruiden

Instructies
 

  • Snijd de komkommer in dunne plakjes.
  • Doe de komkommers in de pot.
  • Snijd de ui in halve ringen en voeg ze toe aan de pot.
  • Doe zout en suiker erbij.
  • Vul de pot voor ongeveer de helft met een mengsel van water en azijn (zelfde verdeling). Zorg dat de komkommer onder water komen te staan. Het is belangrijk om ruimte over te laten, omdat bij wecken de hoeveelheid vloeistof stijgt.
  • Voeg een flinke eetlepel sambal (en eventuele kruiden) toe en roer totdat de suiker is opgelost.
  • Zet je komkommergerecht nu vier uurtjes in de koelkast. Daarna kun je weken plezier beleven aan dit heerlijke bijgerecht.
Trefwoord komkommer, zoetzure komkommer