Bord groene asperges van vegetarische barbecue.

Green asparagus from the vegetarian barbecue

Het is weer de tijd van het jaar, dus brengen we je graag op ideeën voor een vegetarische barbecue. Wat dacht je van groene asperges? Je tovert deze binnen tien minuten op je tuintafel, en ze zijn o-zo-lekker. Zelf een vleesliefhebber likt hier zijn vingers bij af. Dus schuif aan in de tuin en ontdek dit vegetarische barbecue gerecht.

Groene asperges, een gezonde en duurzame keuze

Groene asperges van de barbecue zijn elke lente en zomer een feestje. Witte asperges zijn vaak een kwestie van ‘you love them or you hate them’, maar groene asperges zijn veel toegankelijker. Misschien is het de nootachtige smaak of de knapperige bite door het grillen? Anyways, zelfs kinderen zijn er dol op. En dat is fijn, want groene asperges zitten bomvol vitaminen zoals vitamine K, vitamine C, vitamine A en foliumzuur. En vanzelfsprekend zijn groene asperges een duurzame keuze op de barbecue, want groente is heeft een véél kleinere voedselafdruk dan een stuk vlees. Het is extra duurzaam als je de groene asperges lokaal koopt. En dat kan ook! Groene asperges zijn tussen februari en eind juni te verkrijgen van de Nederlandse bodem, maar ook erna kun je nog een prima duurzamere optie vinden. Tenminste, als je voor een Europese oogst kiest, bijvoorbeeld uit Spanje. Alle seizoensgroenten hebben we eerder voor je op een rij gezet.

Een makkelijk bijgerecht bij een (vegetarische) barbecue zijn deze gegrilde groene asperges.

Bord groene asperges van vegetarische barbecue.

Op de vegetarische barbecue: groene asperges!

Het barbecueseizoen is geweldig, maar de traditionele barbecue met flink wat vlees, is alles behalve een duurzame keuze. Ga voor de vegetarische barbecue! Er zijn zoveel groenten die je heerlijk kunt grillen zoals deze groene asperges. Beter voor de planeet en je lijf!
No ratings yet
Preparation 5 minutes
Preparation 10 minutes
Total Time 15 minutes
Course side dish
Cuisine Frans, Nederlands
Servings 4

Kitchenware

  • cutting board
  • chopper
  • barbecue
  • bord (om olie en kruiden in te mengen en de asperges kort in te marineren)

Ingredients
  

  • groene asperges
  • olive oil
  • salt
  • pepper
  • Parmesan cheese
  • optional geroosterde pijnboompitten

Instructions
 

  • Snijd de harde onderkant van de asperges.
  • Maak een mengsel van olijfolie en zout en rol de asperges daar doorheen.
  • Leg de asperges op direct vuur. Let op: soms vliegen ze in de fik, maar als dat heel kort gebeurt, dan is dat lekker. Dan heb je een geflambeerde smaak. Laat de asperges absoluut niet zwart worden, dat is ongezond en bovendien niet lekker.
  • Serveer de gegrilde asperges op een schaal en besprenkel ze met Parmezaan, zout en peper en eventueel de geroosterde pijnboompitjes. Ta-da! Zo makkelijk is het dus.
Keyword barbecue, asperges, groene asperges

Meer receptentips van thegreenlist.nl

Sources: voedingscentrum.nl. Photo credits: hoofdbeeld: thegreenlist.nl, overig: Alleksana (Pexels), thegreenlist.nl & Angela de Vlaming.

Share

Picture of David Sampimon

David Sampimon

David loves Asian cooking. He is married to Saskia, founder of thegreenlist.nl. Through her, he has been ignited to make greener choices in the kitchen. He has also been unsolicited and crowned our gadget expert and handyman. With all these extra tips, readers are very happy.
Picture of David Sampimon

David Sampimon

David loves Asian cooking. He is married to Saskia, founder of thegreenlist.nl. Through her, he has been ignited to make greener choices in the kitchen. He has also been unsolicited and crowned our gadget expert and handyman. With all these extra tips, readers are very happy.

related articles

GOT A COOL IDEA OR FANCY MORE GREENER INSPIRATION?

So you can thegreenlist.nl Follow or get in touch with us:

Sign up for the greener newsletter!

Get more sustainable inspiration, green tips and exclusive offers straight to your inbox

FOLLOW @THEGREENLIST.CO.UK

This article may contain affiliate links. This means that thegreenlist.nl receives a small commission if you buy something through this link, usually between 3% and 10%. A win-win situation: you get a direct link to beautiful sustainable products and with your purchase you support our research work - which we prefer to continue for a long time. We only link to proproducts and sites we are fans of or support.

Sign up for the greener newsletter!

Don't want to miss articles and news from thegreenlist.nl, get a behind-the-scenes peek and always stay up to date on green perks and giveaways? Then sign up for the monthly newsletter: