Recept vegan pindasaus, bord vegan saté.

The tastiest recipe for vegan peanut sauce

Een heerlijke, vegan pindasaus mag natuurlijk niet ontbreken bij je favoriete Aziatische gerechten vegan style. Deze satésaus is perfect bij een bordje nasi, over gegrilde groente of – als je durft – bij een patatje oorlog (dat we liever patatje vrede noemen). Simpel te maken, vol van smaak en helemaal plantaardig! Dippen maar!

Vegan satésaus?

Satésaus, ook wel pindasaus genoemd, lijkt misschien een veganistische keuze, maar dat is niet altijd het geval. Traditioneel wordt pindasaus vaak bereid met ingrediënten zoals vissaus, garnalenpasta of kippenbouillon om de smaak te versterken. Deze dierlijke producten maken de saus niet vegan. Daarnaast kunnen sommige pindasauzen ook zuivel bevatten, zoals room of melk, om de saus romiger te maken. Eet je graag plantaardig, dan kun je heel makkelijk en snel je eigen vegan pindasaus maken. En zeg nu zelf, huisgemaakt is toch veel lekkerder?

Hop aan de slag met deze lekkere homemade satésaus. Je tovert ‘m binnen vijf minuten op tafel.

Recept vegan pindasaus, bord vegan saté.

De lekkerste vegan pindasaus

De lekkerste vegan pindasaus in drie, twee, één… Want zo makkelijk is het. Met dit recept tover je deze heerlijke saus zo op tafel. Tipje: maak extra veel, want je kunt het ook prima invriezen. Het invriezen van sauzen kun je eenvoudig doen in ijsblokjes. Zo ontdooi je alleen wat je nodig hebt en verspil je niks. Deze siliconen ijsblokjeshouders zijn top. In de koelkast kun je deze saus drie tot vijf dagen bewaren.
No ratings yet
Preparation 5 minutes
Preparation 5 minutes
Total Time 10 minutes
Course main course
Cuisine Aziatisch
Servings 4

Kitchenware

  • (saucepan)
  • spoon
  • vershoudbakje (of ijsblokjesvorm)

Ingredients
  

  • 200 ml soya milk
  • 300 gr peanut butter
  • 100 ml soy sauce
  • 3 knoflooktenen chopped
  • 2 el sambal oelek

Instructions
 

  • Maak de pindasaus: warm de sojamelk op in een steelpannetje.
  • Voeg de pindakaas toe en meng het geheel tot een saus.
  • Voeg tijdens het mengen de ketjap toe.
  • Breng op smaak met de fijngesneden knoflook en sambal.
  • Extra pittig? Voeg extra sambal toe.
  • Voeg water toe wanneer de saus te dik wordt.
Keyword vegan saté, satésaus, pindasaus, Indonesisch, saté

Meer Aziatische foodtips van thegreenlist.nl

Sources: gastropedia.nl. Photo credits: hoofdbeeld: Ella Olsson (Pexels), overige beelden: Anne van Twillert.

Share

Picture of Anne van Twillert

Anne van Twillert

Anne shares her favourite vegan recipes. She is also an artist, writer and cookbook designer. And oh yes, she is also a mother of four adolescents. Her mission: to show that vegan cooking and baking need not be difficult at all.
Picture of Anne van Twillert

Anne van Twillert

Anne shares her favourite vegan recipes. She is also an artist, writer and cookbook designer. And oh yes, she is also a mother of four adolescents. Her mission: to show that vegan cooking and baking need not be difficult at all.

related articles

GOT A COOL IDEA OR FANCY MORE GREENER INSPIRATION?

So you can thegreenlist.nl Follow or get in touch with us:

Sign up for the greener newsletter!

Get more sustainable inspiration, green tips and exclusive offers straight to your inbox

FOLLOW @THEGREENLIST.CO.UK

This article may contain affiliate links. This means that thegreenlist.nl receives a small commission if you buy something through this link, usually between 3% and 10%. A win-win situation: you get a direct link to beautiful sustainable products and with your purchase you support our research work - which we prefer to continue for a long time. We only link to proproducts and sites we are fans of or support.

Sign up for the greener newsletter!

Don't want to miss articles and news from thegreenlist.nl, get a behind-the-scenes peek and always stay up to date on green perks and giveaways? Then sign up for the monthly newsletter: