Sperziebonen en aardappel curry op een bordje met platbrood.

Green beans and potato curry: an easy meal!

Curry’s! Bij thegreenlist.nl houden we ervan, maar we willen er graag meer mee leren variëren. En dus spiekte Anne in het kookboek De plantaardige Indiase keuken van Hey Groentje voor meer inspiratie. Wat een heerlijk boek! Het staat vol met makkelijke Indiase gerechten. Ideaal voor de drukke doordeweekse dagen! Dit keer maakt ze een vegan recept uit dit kookboek: aloo beans! Een sperziebonen en aardappel curry mét platbrood.

Indiase curry van sperziebonen en aardappel

Een authentiek Indiaas gerecht met sperziebonen en aardappel. Sperziebonen klinken Hollands, zijn ze ook. Maar deze bonen zijn ook in India makkelijk te verkrijgen. Deze droge curry wordt daarom ook vaak bereid in Noord-Indiase huishoudens. Dit gerecht is daar populair omdat het een vrij eenvoudig gerecht is om te maken, je hebt niet veel ingrediënten nodig. Combineer deze vegan curry met chapati (Indiaas platbrood) voor een vullende lunch of avondmaaltijd. Houd je van roti? Dan ben je hier ook gek op denk ik! Vlieg naar de (super)markt voor sperziebonen en ga aan de slag met deze aloo beans met chapati.

Aan de slag met deze makkelijke vegan curry van sperziebonen en aardappel. Zie hoe makkie!

Sperziebonen en aardappel curry op een bordje met platbrood.

Weinig tijd? Check deze curry van sperziebonen en aardappel!

Met weinig ingrediënten zet je toch zo een heerlijk gerecht op tafel. Dat blijkt wel weer met deze vegan curry uit India. Het enige wat je voor deze droge curry nodig hebt, zijn sperziebonen en aardappel – dat wordt piepers schillen – en een aantal smaakmakers zoals garam masala en knoflook. Tip: Maak deze vegan maaltijd in de ochtend of de avond ervoor, dan is je curry nog beter van smaak.
No ratings yet
Preparation 10 minutes
Preparation 20 minutes
Course main course
Cuisine Indian
Servings 4

Kitchenware

  • wokpan met deksel

Ingredients
  

  • 500 gr sperziebonen
  • 250 gr potatoes
  • 4 cloves garlic
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 el komijnzaad
  • 1 fluorescent turmeric
  • 1,5 fluorescent salt
  • 2 fluorescent garam masala

Instructions
 

Preparation

  • Haal de uiteinden van de sperziebonen af en snijd in stukken van ongeveer 1 cm.
  • De aardappelen kunnen in blokjes van ongeveer 1,5 bij 1,5 cm worden gesneden (zonder schil) en de knoflookteentjes mag je fijnsnijden.

Finish

  • Verwarm 3 el zonnebloemolie in een wokpan.
  • Voeg 1 el komijnzaad en de fijngesneden knoflook toe.
  • Voeg na 1 minuut de aardappelblokjes toe, samen met 1 tl kurkuma.
  • Roer alles goed door, zet het vuur op middelhoog en doe een deksel op de pan.
  • Laat dit 5 minuten staan en roer af en toe een keer door.
  • Voeg de sperziebonen toe, samen met 1,5 tl zout.
  • Je kunt hierna de deksel weer op de pan leggen.
  • Bak 15 minuten op laag vuur, maar vergeet niet af en toe een keer te roeren.
  • Voeg tot slot 2 tl garam masala toe. Bak het geheel tot de aardappelen en bonen gaar zijn.
  • Zet vervolgens het vuur uit en serveer.
Keyword vegan, vegan curry, makkelijke maaltijd, Indiaas, sperziebonen, aardappel

Sperzibonen curry maar wat erbij? Huisgemaakt platbrood!

Deze vegan curry is ontzettend lekker met chapati, dit is een Indiaas platbrood. Het recept voor dit broodje vind je hier. Voor deze sperziebonen en aardappelcurry en het platbrood heb ik me laten inspireren door het kookboek De plantaardige Indiase keuken from @heygroentje. Dit leuke koppel weet alles van de veganistische Indiase keuken. Ze schrijven er dus kookboeken over, bloggen en vloggen erover en geven workshops. Dit gerecht is een familierecept van Amit. Enjoy!

Meer vegan recepten van thegreenlist.nl

Photo credits: Anne van Twillert.

Share

Picture of Anne van Twillert

Anne van Twillert

Anne shares her favourite vegan recipes. She is also an artist, writer and cookbook designer. And oh yes, she is also a mother of four adolescents. Her mission: to show that vegan cooking and baking need not be difficult at all.
Picture of Anne van Twillert

Anne van Twillert

Anne shares her favourite vegan recipes. She is also an artist, writer and cookbook designer. And oh yes, she is also a mother of four adolescents. Her mission: to show that vegan cooking and baking need not be difficult at all.

related articles

GOT A COOL IDEA OR FANCY MORE GREENER INSPIRATION?

So you can thegreenlist.nl Follow or get in touch with us:

Sign up for the greener newsletter!

Get more sustainable inspiration, green tips and exclusive offers straight to your inbox

FOLLOW @THEGREENLIST.CO.UK

This article may contain affiliate links. This means that thegreenlist.nl receives a small commission if you buy something through this link, usually between 3% and 10%. A win-win situation: you get a direct link to beautiful sustainable products and with your purchase you support our research work - which we prefer to continue for a long time. We only link to proproducts and sites we are fans of or support.

Sign up for the greener newsletter!

Don't want to miss articles and news from thegreenlist.nl, get a behind-the-scenes peek and always stay up to date on green perks and giveaways? Then sign up for the monthly newsletter: