Zoek
Sperziebonen en aardappel curry

Sperziebonen en aardappel curry: een makkelijke maal!

Curry’s! Bij thegreenlist.nl houden we ervan, maar we willen er graag meer mee leren variëren. En dus spiekte Anne in het kookboek De plantaardige Indiase keuken van Hey Groentje voor meer inspiratie. Wat een heerlijk boek! Het staat vol met makkelijke Indiase gerechten. Ideaal voor de drukke doordeweekse dagen! Dit keer maakt ze een vegan recept uit dit kookboek: aloo beans! Een sperziebonen en aardappel curry mét platbrood.

Indiase curry van sperziebonen en aardappel

Een authentiek Indiaas gerecht met sperziebonen en aardappel. Sperziebonen klinken Hollands, zijn ze ook. Maar deze bonen zijn ook in India makkelijk te verkrijgen. Deze droge curry wordt daarom ook vaak bereid in Noord-Indiase huishoudens. Dit gerecht is daar populair omdat het een vrij eenvoudig gerecht is om te maken, je hebt niet veel ingrediënten nodig. Combineer deze vegan curry met chapati (Indiaas platbrood) voor een vullende lunch of avondmaaltijd. Houd je van roti? Dan ben je hier ook gek op denk ik! Vlieg naar de (super)markt voor sperziebonen en ga aan de slag met deze aloo beans met chapati.

Aan de slag met deze makkelijke vegan curry van sperziebonen en aardappel. Zie hoe makkie!

Sperziebonen en aardappel curry

Weinig tijd? Check deze curry van sperziebonen en aardappel!

Met weinig ingrediënten zet je toch zo een heerlijk gerecht op tafel. Dat blijkt wel weer met deze vegan curry uit India. Het enige wat je voor deze droge curry nodig hebt, zijn sperziebonen en aardappel – dat wordt piepers schillen – en een aantal smaakmakers zoals garam masala en knoflook. Tip: Maak deze vegan maaltijd in de ochtend of de avond ervoor, dan is je curry nog beter van smaak.
No ratings yet
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 20 minuten
Gang hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 4

Keukengerei

  • wokpan met deksel

Ingrediënten
  

  • 500 gr sperziebonen
  • 250 gr aardappels
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 el komijnzaad
  • 1 tl kurkuma
  • 1,5 tl zout
  • 2 tl garam masala

Instructies
 

Voorbereiding

  • Haal de uiteinden van de sperziebonen af en snijd in stukken van ongeveer 1 cm.
  • De aardappelen kunnen in blokjes van ongeveer 1,5 bij 1,5 cm worden gesneden (zonder schil) en de knoflookteentjes mag je fijnsnijden.

Afmaken

  • Verwarm 3 el zonnebloemolie in een wokpan.
  • Voeg 1 el komijnzaad en de fijngesneden knoflook toe.
  • Voeg na 1 minuut de aardappelblokjes toe, samen met 1 tl kurkuma.
  • Roer alles goed door, zet het vuur op middelhoog en doe een deksel op de pan.
  • Laat dit 5 minuten staan en roer af en toe een keer door.
  • Voeg de sperziebonen toe, samen met 1,5 tl zout.
  • Je kunt hierna de deksel weer op de pan leggen.
  • Bak 15 minuten op laag vuur, maar vergeet niet af en toe een keer te roeren.
  • Voeg tot slot 2 tl garam masala toe. Bak het geheel tot de aardappelen en bonen gaar zijn.
  • Zet vervolgens het vuur uit en serveer.
Trefwoord vegan, vegan curry, makkelijke maaltijd, Indiaas, sperziebonen, aardappel

Sperzibonen curry maar wat erbij? Huisgemaakt platbrood!

Deze vegan curry is ontzettend lekker met chapati, dit is een Indiaas platbrood. Het recept voor dit broodje vind je hier. Voor deze sperziebonen en aardappelcurry en het platbrood heb ik me laten inspireren door het kookboek De plantaardige Indiase keuken van @heygroentje. Dit leuke koppel weet alles van de veganistische Indiase keuken. Ze schrijven er dus kookboeken over, bloggen en vloggen erover en geven workshops. Dit gerecht is een familierecept van Amit. Enjoy!

Meer vegan recepten van thegreenlist.nl

Photo credits: Anne van Twillert.

Share

Picture of Anne van Twillert

Anne van Twillert

Anne deelt haar favoriete vegan recepten. Ze is ook kunstenaar, schrijver en ontwerper van kookboeken. En o ja, ze is ook nog moeder van vier pubers. Haar missie: laten zien dat vegan koken en bakken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn.
Picture of Anne van Twillert

Anne van Twillert

Anne deelt haar favoriete vegan recepten. Ze is ook kunstenaar, schrijver en ontwerper van kookboeken. En o ja, ze is ook nog moeder van vier pubers. Haar missie: laten zien dat vegan koken en bakken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn.

gerelateerde artikelen

HEB JE EEN TOF IDEE OF ZIN IN MEER GROENERE INSPIRATIE?

Zo kun je thegreenlist.nl volgen of met ons in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat thegreenlist.nl een kleine commissie ontvangt als je via deze link iets koopt, meestal is dat tussen de 3% en 10%. Een win-win situatie: jij krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop ons uitzoekwerk – waar we het liefst nog heel lang mee doorgaan. Wij linken alleen naar producten en sites waar we fan van zijn of achter staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: