Flatbread recept.

Recipe: make your own flatbread in ten minutes!

Als er één simpele truc is om als superchef over te komen, dan is het wel door je eigen brood te maken. Deze flatbread tover je met enkele ingrediënten in een handomdraai op tafel en past perfect als bijgerecht bij… Bij wat niet? Wat dacht je van een vegan Indiase curry, a vegan borrelplank of huisgemaakt broodje falafel.

Iedereen houdt van flatbread!

Flatbread kom je in heel wat keukens tegen. Van het Midden-Oosten tot India en van Mexico tot het Middellandse Zeegebied, overal ter wereld vind je variaties van dit eenvoudige, ongezuurde brood. Het onderscheidt zich door zijn eenvoud: met slechts een paar basisingrediënten creëer je een heerlijk dun broodje dat perfect is om te vullen, te dippen of als bijgerecht te serveren. Door zijn veelzijdigheid is flatbread ideaal om te combineren met verschillende gerechten zoals een pittige vegan curry, een hartige vega kip wrap, of zelfs als onderdeel van een borrelplank. Bovendien is het maken van je eigen flatbread niet alleen leuk en gemakkelijk, maar ook een bewuste keuze: je vermijdt verpakkingsafval en hebt volledige controle over de kwaliteit van de ingrediënten die je gebruikt. En leuke anti-verspillingstip: je kunt het deeg heel goed invriezen!

Zo zet je in een handomdraai een flatbread op tafel!

Flatbread recept.

Zelf flatbread maken

Dit supereenvoudige flatbread recept kleedt je tafel direct aan. Je hoeft nooit aan je gasten te verklappen dat het binnen tien minuten op tafel stond. Waarom zou je? En ook op een drukke doordeweekse dag is dit simpele huisgemaakte bijgerechtje eentje om in je routine te krijgen. Maak zelf flatbread, en je wilt nooit meer anders!
No ratings yet
Preparation 5 minutes
Preparation 5 minutes
Total Time 10 minutes
Course side dish
Cuisine Indiaas, Mexicaans, Midden-Oosten, libanees
Servings 8

Kitchenware

  • big bowl
  • frying pan
  • optioneel: deegroller

Ingredients
  

  • 300 gr bloem
  • ½ zakje bakpoeder halve theelepel
  • 150 ml halfvolle yoghurt vegan alternatief: sojayoghurt
  • 1 fluorescent salt
  • 1 el olive oil
  • 2 el cold water
  • optional cumin
  • optional garlic
  • optional extra olie of boter

Instructions
 

  • Doe de bloem, bakpoeder, yoghurt, zout, olie en water in een ruime kom en kneed dit tot deeg. Blijft het plakkerig? Voeg dan een beetje bloem toe net zolang totdat het lekker kneedt.
  • Rol het deeg verder uit op het schone aanrecht, bestuif het deeg en het aanrecht eventueel met wat bloem. Blijf kneden tot het redelijk glad is. Verdeel het deeg in circa acht stukjes, elk deel wordt een broodje.
  • Rol elk deel deeg uit tot een broodje. Dit kan met een deegroller of met je handen. Voeg in deze stap wat extra komijn toe als smaakmaker. De komijnzaadjes rol je mee in het deeg.
  • Verhit een koekenpan op hoog vuur met olie of boter en bak het broodje in circa 2 minuten aan elke kant, totdat je mooie goudbruine broodjes krijgt.
  • Optioneel: doe wat geperste knoflook in de olie en smeer de broodjes tijdens het bakken hiermee in.
  • Serveer de broodjes bij het gerecht naar keuze. Enjoy!

Notes

Heb je deeg over? Vries het in! Zo kun je het nog minstens drie maanden bewaren!
Keyword platbrood, flatbread

More recipes from thegreenlist.nl

Photo credits: hoofdbeeld: Valeriya Kobzar (Pexels), deeg: thegreenlist.nl, flatbread met dips: Roman Odintsov (Pexels), flatbread belegd: Engin Akyurt (Pexels). Sources: Delicious Magazine.

Share

Picture of David Sampimon

David Sampimon

David loves Asian cooking. He is married to Saskia, founder of thegreenlist.nl. Through her, he has been ignited to make greener choices in the kitchen. He has also been unsolicited and crowned our gadget expert and handyman. With all these extra tips, readers are very happy.
Picture of David Sampimon

David Sampimon

David loves Asian cooking. He is married to Saskia, founder of thegreenlist.nl. Through her, he has been ignited to make greener choices in the kitchen. He has also been unsolicited and crowned our gadget expert and handyman. With all these extra tips, readers are very happy.

related articles

GOT A COOL IDEA OR FANCY MORE GREENER INSPIRATION?

So you can thegreenlist.nl Follow or get in touch with us:

Sign up for the greener newsletter!

Get more sustainable inspiration, green tips and exclusive offers straight to your inbox

FOLLOW @THEGREENLIST.CO.UK

This article may contain affiliate links. This means that thegreenlist.nl receives a small commission if you buy something through this link, usually between 3% and 10%. A win-win situation: you get a direct link to beautiful sustainable products and with your purchase you support our research work - which we prefer to continue for a long time. We only link to proproducts and sites we are fans of or support.

Sign up for the greener newsletter!

Don't want to miss articles and news from thegreenlist.nl, get a behind-the-scenes peek and always stay up to date on green perks and giveaways? Then sign up for the monthly newsletter: