Ga terug
+ servings
Vegan rode linzen curry met gele currypasta.

Budgetrecept: vegan roze linzencurry met gele currypasta

Volg je het nog: een vegan rode linzencurry met gele currypasta. Hoe dan ook: deze makkelijke maal tover je snel op tafel, is spotgoedkoop dankzij die linzen en het feit dat je er vrijwel elke groente in kwijt kunt. Maak op wat je hebt of kunt redden uit de supermarkt. Het werd spinazie.
5 van 3 stemmen
Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang hoofdgerecht
Keuken Thais
Porties 4

Keukengerei

  • 1 snijplank en mes
  • 1 grote pan
  • 1 (steel)pan (voor rijst eventueel)

Ingrediënten
  

  • 500 gr gedroogde rode linzen
  • 2 blikken kokosmelk (2×400 ml)
  • 1 ui
  • 2-4 teentjes knoflook
  • 3 cm gember
  • 2-3 el gele currypasta, bijvoorbeeld van Koh Thai
  • 750 ml heet water
  • 2 bouillonblokjes
  • 6 penen*
  • 1 komkommer*
  • 3 handjes handjes spinazie (meer kan ook)
  • 4 limoenblaadjes (hebben wij standaard in de vriezer)
  • (olijf)olie voor het bakken
  • bijgerecht: rijst of flatbread
  • optioneel als topping: (plantaardige) yoghurt, koriander, peper, munt, sambal

Instructies
 

  • Was, schil/pel en snijd alle groente en specerijen. (Winterpeen vind ik een harde groente: deze kook ik daarom 20 minuten voor. Gember schil ik ook voor ik het snijd.
  • Fruit de ui, knoflook en gember kort in een grote pan.
  • Giet de kokosmelk erbij.
  • Doe de gedroogde linzen & gele currypasta erbij.
  • Doe het hete water met bouillonblokjes erbij.
  • Doe harde groente erbij en laat het 30 minuten pruttelen tot het een zacht is. Roer regelmatig, want linzen hebben de neiging om aan te koeken
  • Doe de zachte groente zoals komkommer pas op het laatst erbij en laat dit maximaal 10 minuten meepruttelen.
  • Serveren met rijst, flatbread en vergeet de lekkere topings niet! Enjoy!

Notities

*Het mooie aan een currygerecht is dat je allerlei groente erin kwijt kunt. Dit keer bracht een groentebox van Too Good To Go mij onder andere spinazie, winterpenen en komkommer. Maar deze curry is ook lekker met courgette, aubergine, tomaat, aardappel en/of bloemkool.
Trefwoord spinazie, meal prepping, vegan curry, gele curry, linzen