Vegan gele linzen curry

Budget recept: vegan gele linzen curry met spinazie

Deze vegan gele linzen-curry (met rode linzen) is een perfecte maaltijd voor iedereen die graag plantaardig(er) wil eten, maar niet lang in de keuken wil staan. En het is ook een perfect gerecht voor meal prepping waardoor je er meerdere dagen van kunt eten.

Makkelijke plantaardige maaltijd met flatbread-hack!

Voorbereiding: 15 minuten / koken: 30 minuten

Curry’s zijn voor mij de sleutel naar een plantaardiger dieet: waanzinnig lekker, makkelijk om te maken, bomvol vitaminen én zelfs mijn man juicht deze vega én vaak zelfs vegan-maaltijden toe. Wat ideaal is aan currygerechten: je kunt makkelijk meal prepping doen. Je maakt in één keer een grote portie en vriest een aantal maaltijden in voor een later moment, wel zo makkelijk. Maar dit is niet het enige voordeel van dit recept: het is ook nog eens een heel fijn budget recept. Voor 900 gram linzen betaal ik doorgaans minder dan 2 euro. Hier kan ik onderstaand recept twee keer van bereiden. Omdat je vrijwel elke groente in dit gerecht kwijt kunt, past dit perfect bij een groentebox via Too Good To Go (circa 2,99 euro per box). Ook met de gele curry-pasta (circa 2,19 euro) kun je zeker 8-10 keer doen.

Wil je ook graag de gewilde groente- en fruitboxen scoren via Too Good To Go? In een blogpost deel ik tips hoe je je kansen kunt vergroten. Bekijk hoe ik de gewilde groente- en fruitboxen van Too Good To Go scoor.

Vegan gele linzen curry

BUDGET RECEPT: VEGAN GELE LINZEN CURRY MET SPINAZIE

Deze vegan gele linzen-curry (met rode linzen) is een perfecte maaltijd voor iedereen die graag plantaardig(er) wil eten, maar niet lang in de keuken wil staan. En het is ook een perfect gerecht voor meal prepping waardoor je er meerdere dagen van kunt eten. Hieronder deel ik het recept voor circa 4-5 personen:
5 van 3 stemmen
Voorbereiding 15 min
Bereiding 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Thais
Porties 4
calorieën 580 kcal

Keukengerei

  • 1 snijplank en mes
  • 1 grote pan
  • 1 (steel)pan (voor rijst eventueel)

Ingrediënten
  

  • 500 gram gedroogde rode linzen
  • 2 blikken kokosmelk (2×400)
  • 1 ui
  • 2-4 teentjes knoflook
  • 3 centimeter gember
  • 2-3 eetlepel gele curry-pasta, bijvoorbeeld van Koh Thai
  • 750 ml heet water
  • 2 bouillonblokjes
  • 6 penen*
  • 1 komkommer*
  • 3 handjes handjes spinazie (meer kan ook)
  • 4 limoenblaadjes (hebben wij standaard in de vriezer)
  • (olijf)olie voor het bakken
  • bijgerecht: rijst of flatbread
  • optioneel als topping: (plantaardige) yoghurt, koriander, peper, munt, sambal

Instructies
 

  • Was, schil/pel en snijd alle groente en specerijen. (Winterpeen vind ik een harde groente: deze kook ik daarom 20 minuten voor. Gember schil ik ook voor ik het snijd
  • Fruit de ui, knoflook en gember kort in een grote pan
  • Giet de kokosmelk erbij
  • Doe de gedroogde linzen & gele curry-pasta erbij
  • Doe het hete water met bouillonblokjes erbij
  • Doe harde groente erbij en laat het 30 minuten pruttelen tot het een zacht is. Roer regelmatig, want linzen hebben de neiging om aan te koeken
  • Doe de zachte groente zoals komkommer pas op het laatst erbij en laat dit maximaal 10 minuten meepruttelen
  • Serveren met rijst, flatbread en vergeet de lekkere topings niet! Enjoy!

Notities

*Het mooie aan een curry-gerecht is dat je allerlei groente erin kwijt kunt. Dit keer bracht een groentebox van Too Good To Go mij onder andere spinazie, winterpenen en komkommer. Maar deze curry is ook hartstikke lekker met courgette, aubergine, tomaat, aardappel en/of bloemkool.

Voedingswaarde

Calories: 580kcal
Trefwoord spinazie, meal prepping, vegan curry, gele curry, linzen

Flat bread hack

Mijn man heeft een heerlijke flatbread-hack: hij grillt kant-en-klare tortilla-wraps enkele minuutjes in olijfolie en knoflook. Hij gebruikt hiervoor een grillpan met keramische anti-aanbaklaag.

Flatbread maken.
Flatbread maken van tortilla wraps.

Meer foodtips van thegreenlistl.nl?

Share

Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met mijn mijn gezin onderzoek ik hoe we duurzamer kunnen leven. Mijn zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.
Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met mijn mijn gezin onderzoek ik hoe we duurzamer kunnen leven. Mijn zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.

gerelateerde artikelen

Heb je een vraag of een leuke duurzame tip?

Neem gerust contact met me op!

Stuur me gerust een e-mail of DM op Instagram.
Via deze kanalen kun je mij volgen of in contact met mij komen:

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via mijn link iets koopt, meestal is tussen de 3% en 10% . Een win-win situatie dus: jij als consument krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop thegreenlist.nl. Ik link uiteraard alleen naar producten en sites waar ik fan van ben en naar producten waar ik positieve ervaringen mee heb of op mijn verlanglijstje heb staan.

Abonneren je op de nieuwsbrief

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief: