Deze vegan gele linzen-curry (met rode linzen) is een perfecte maaltijd voor iedereen die graag plantaardig(er) wil eten, maar niet lang in de keuken wil staan. En het is ook een perfect gerecht voor meal prepping waardoor je er meerdere dagen van kunt eten.
Makkelijke plantaardige maaltijd met flatbread-hack!
Voorbereiding: 15 minuten / koken: 30 minuten
Curry’s zijn voor mij de sleutel naar een plantaardiger dieet: waanzinnig lekker, makkelijk om te maken, bomvol vitaminen én zelfs mijn man juicht deze vega én vaak zelfs vegan-maaltijden toe. Wat ideaal is aan currygerechten: je kunt makkelijk meal prepping doen. Je maakt in één keer een grote portie en vriest een aantal maaltijden in voor een later moment, wel zo makkelijk. Maar dit is niet het enige voordeel van dit recept: het is ook nog eens een heel fijn budget recept. Voor 900 gram linzen betaal ik doorgaans minder dan 2 euro. Hier kan ik onderstaand recept twee keer van bereiden. Omdat je vrijwel elke groente in dit gerecht kwijt kunt, past dit perfect bij een groentebox via Too Good To Go (circa 2,99 euro per box). Ook met de gele curry-pasta (circa 2,19 euro) kun je zeker 8-10 keer doen.
Wil je ook graag de gewilde groente- en fruitboxen scoren via Too Good To Go? In een blogpost deel ik tips hoe je je kansen kunt vergroten. Bekijk hoe ik de gewilde groente- en fruitboxen van Too Good To Go scoor.

BUDGET RECEPT: VEGAN GELE LINZEN CURRY MET SPINAZIE
Keukengerei
- 1 snijplank en mes
- 1 grote pan
- 1 (steel)pan (voor rijst eventueel)
Ingrediënten
- 500 gram gedroogde rode linzen
- 2 blikken kokosmelk (2×400)
- 1 ui
- 2-4 teentjes knoflook
- 3 centimeter gember
- 2-3 eetlepel gele curry-pasta, bijvoorbeeld van Koh Thai
- 750 ml heet water
- 2 bouillonblokjes
- 6 penen*
- 1 komkommer*
- 3 handjes handjes spinazie (meer kan ook)
- 4 limoenblaadjes (hebben wij standaard in de vriezer)
- (olijf)olie voor het bakken
- bijgerecht: rijst of flatbread
- optioneel als topping: (plantaardige) yoghurt, koriander, peper, munt, sambal
Instructies
- Was, schil/pel en snijd alle groente en specerijen. (Winterpeen vind ik een harde groente: deze kook ik daarom 20 minuten voor. Gember schil ik ook voor ik het snijd
- Fruit de ui, knoflook en gember kort in een grote pan
- Giet de kokosmelk erbij
- Doe de gedroogde linzen & gele curry-pasta erbij
- Doe het hete water met bouillonblokjes erbij
- Doe harde groente erbij en laat het 30 minuten pruttelen tot het een zacht is. Roer regelmatig, want linzen hebben de neiging om aan te koeken
- Doe de zachte groente zoals komkommer pas op het laatst erbij en laat dit maximaal 10 minuten meepruttelen
- Serveren met rijst, flatbread en vergeet de lekkere topings niet! Enjoy!
Notities
Voedingswaarde
Flat bread hack
Mijn man heeft een heerlijke flatbread-hack: hij grillt kant-en-klare tortilla-wraps enkele minuutjes in olijfolie en knoflook. Hij gebruikt hiervoor een grillpan met keramische anti-aanbaklaag.


Meer foodtips van thegreenlistl.nl?
- Ben je op zoek naar een lekker vegan toetje passend bij dit gerecht? Check dan ons recept voor sticky rice mango.
- Nieuwsgierig naar je voedselafdruk? Ik heb een lijstje met gratis tests om je impact te meten.
- David is gek op koken. Onze favoriete recepten delen we in de rubriek Koken & Recepten.