Hoe maak je de lekkerste nuggets van bloemkool: knapperig, krokant en lekker gekruid. Een heerlijk en gezond kindvriendelijk bijgerecht, maar ook een graag geziene gast op een borrelplank. En dit is het recept! Thank us later!
1zakjesstrooikaas(alternatief: plantaardige rasp van Vemondo van Lidl)
snufzout en peper
optioneel(vegan) mayonaise en srirachasaus(Mayolijn is lekkere vegan mayo)
Instructies
Voorbereiding
Was de bloemkool goed.
Snijd de bloemkool in kleine roosjes, hoe kleiner hoe knapperiger ze worden.
Doe de helft (!) van de bloem en de kruiden in een schaaltje en roer/meng goed. Tip: doe niet meteen alle kruiden erbij (zie volgende stap).
Giet langzaam wat plantaardige melk erbij totdat het een papje is (proef met pink of het papje lekker op smaak is). Eventueel hier nog wat extra kruiden naar smaak toevoegen.
Doe in het andere schaaltje de bloem en de panko en roer/meng goed.
Verwarm de oven ondertussen op 180°C voor.
Doop de bloemkoolroosjes één voor één in het schaaltje met het papje en dip elk roosje erna goed door het schaaltje met panko. Leg elk roosje op de bakplaat.
Doe naar smaak (vegan) kaas over de roosjes op de bakplaat.
Doe de bakplaat met de nuggets 30 minuten in een voorverwarmde oven, eventueel omdraaien halverwege.
Serveer de roosjes met een dipsausje van mayolijn en sriracha saus. Voor kinderen is ketchup wellicht een betere keuze in verband met pittigheid,
Notities
Als je nuggets over hebt: bewaar ze in de koelkast om ze de dag erna weer op te warmen in de oven, ze worden dan weer knapperig.