Ga terug
–+ servings
vegan herfststoofpot

Vegan herfststoofpot met paddenstoelen

Deze heerlijke vegan stoofpot met paddenstoelen en andere herfstgroenten is makkelijk te maken en ideaal om mee op te warmen na een koude herfstdag.
No ratings yet
Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 40 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 6

Keukengerei

  • stoofpan

Ingrediënten
  

  • 1 grote ui fijngesneden
  • 1 kleine rode ui fijngesneden
  • 4 tenen knoflook fijngesneden
  • 2 puntpaprika's in kleine stukjes
  • 3 winterpenen in kleine stukjes
  • 3 stengels bleekselderij in kleine stukjes
  • 350 gr trostomaten in kleine stukjes
  • 700 gr paddenstoelen (bijv. kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitakes) de helft fijngesneden, de andere helft in stukken
  • olijfolie
  • 2 el plantaardige bouillonpoeder
  • 8 el spelt- of boekweitmeel
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl paprikapoeder
  • 400 ml water
  • 2 laurierblaadjes
  • zout
  • 1 hand verse peterselie gesneden
  • 1 hand verse bieslook gesneden

Instructies
 

  • Fruit de ui en knoflook in olijfolie.
  • Voeg de gesneden paprika, tomaat en fijngesneden paddenstoelen toe. Bak even mee.
  • Voeg de gesneden winterpeen + stukken paddenstoelen toe en bak even mee.
  • Doe de gesneden bleekselderij, bouillonpoeder, het meel, de tijm en paprikapoeder erbij.
  • Meng het geheel en voeg het water en de laurierblaadjes toe. Laat een half uur pruttelen op laag vuur, roer af en toe, zodat het niet aanbrandt.
  • Breng op smaak met zout en de gesneden verse kruiden.

Notities

Lekker met rucola en zilvervliesrijst, vers brood of aardappels.
Trefwoord makkelijke maaltijd, vegan recept, stoofpot, paddenstoelen