Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vegan herfststoofpot met paddenstoelen
Deze heerlijke vegan stoofpot met paddenstoelen en andere herfstgroenten is makkelijk te maken en ideaal om mee op te warmen na een koude herfstdag.
No ratings yet
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereiding
20
minuten
min
Bereiding
40
minuten
min
Totale tijd
1
uur
uur
Gang
hoofdgerecht
Keuken
Hollands
Porties
6
Keukengerei
stoofpan
Ingrediënten
1x
2x
3x
1
grote ui
fijngesneden
1
kleine rode ui
fijngesneden
4
tenen
knoflook
fijngesneden
2
puntpaprika's
in kleine stukjes
3
winterpenen
in kleine stukjes
3
stengels
bleekselderij
in kleine stukjes
350
gr
trostomaten
in kleine stukjes
700
gr
paddenstoelen (bijv. kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitakes)
de helft fijngesneden, de andere helft in stukken
olijfolie
2
el
plantaardige bouillonpoeder
8
el
spelt- of boekweitmeel
1
tl
gedroogde tijm
1
tl
paprikapoeder
400
ml
water
2
laurierblaadjes
zout
1
hand
verse peterselie
gesneden
1
hand
verse bieslook
gesneden
Instructies
Fruit de ui en knoflook in olijfolie.
Voeg de gesneden paprika, tomaat en fijngesneden paddenstoelen toe. Bak even mee.
Voeg de gesneden winterpeen + stukken paddenstoelen toe en bak even mee.
Doe de gesneden bleekselderij, bouillonpoeder, het meel, de tijm en paprikapoeder erbij.
Meng het geheel en voeg het water en de laurierblaadjes toe. Laat een half uur pruttelen op laag vuur, roer af en toe, zodat het niet aanbrandt.
Breng op smaak met zout en de gesneden verse kruiden.
Notities
Lekker met rucola en zilvervliesrijst, vers brood of aardappels.
Trefwoord
makkelijke maaltijd, vegan recept, stoofpot, paddenstoelen