Wentelteefjes van overgebleven oliebollen
Oliebollen wentelteefjes vinden wij bij thegreenlist.nl nóg lekkerder dan 'gewone' wentelteefjes van oud brood. Weet je nu wat je voortaan met je oude oliebollen kunt doen!
Voorbereiding 10 minuten min
Bereiding 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang ontbijt, borrelhapje, tussendoortje, lunch
Keuken Nederlands
schaal
bord & mes
koekenpan & spatel
2 eieren 250 ml melk eventueel plantaardig 6-10 overgebleven oliebollen in plakjes gesneden boter om in te bakken 75 gr fijne suiker 1 tl kaneel
Doe de eieren en de melk in een schaal en klop ze door elkaar.
Week de plakjes overgebleven oliebol in het eimengsel, maar niet te lang: de plakjes mogen niet uit elkaar vallen.
Smelt in een koekenpan de boter.
Bak de wentelteefjes daarin tot ze aan beide zijden goudbruin zijn.
Meng de suiker met de kaneel.
Bestrooi de warme wentelteefjes met de kaneelsuiker.
Trefwoord voedselverspilling, oliebollen, wentelteefjes