6oliebollenof meer als je een groter cakeblik hebt
350mlmelkeventueel plantaardig
100grsuiker
2eieren
2tlkaneelpoeder
botereventueel plantaardig, om in te vetten
krenten of rozijnenoptioneel
1appeloptioneel, in plakjes
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht) of 200°C (elektrisch).
Klop suiker en eieren los.
Schenk de melk erbij en voeg kaneelpoeder toe.
Snijd de oliebollen in plakken en wentel ze door het eiermengsel.
Leg een laagje oliebollenplakken in ingevette de cakevorm en druk ze aan.
Herhaal deze stap totdat je oliebolplakken over zijn. Wil je graag appel toevoegen? Leg dan tussen de oliebolplakken steeds een laagje appel. Strooi naar smaak krenten erdoor.
Schenk het resterende eimengsel erover.
Zet je baksel 60 minuten in de oven en bak het oliebollenbrood goudbruin of totdat het eiermengsel volledig gestold is.
Laat je oliebollenbrood goed afkoelen en stort daarna uit de vorm.
Trefwoord voedselverspilling, feestdagen, oliebollen, wentelteefjes, kliekjeskoken, oud en nieuw