Ga terug
+ servings
overgebleven oliebollen recept oliebollenbrood maken

Bak oliebollenbrood van overgebleven oliebollen!

Eén van de lekkerste opties om te genieten van je overgebleven oliebollen? Maak dit oliebollenbrood!
No ratings yet
Voorbereiding 15 minuten
Wachttijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang tussendoortje
Porties 8

Keukengerei

  • cakevorm (25 cm)
  • bakpapier
  • mengkom

Ingrediënten
  

  • 6 oliebollen of meer als je een groter cakeblik hebt
  • 350 ml melk eventueel plantaardig
  • 100 gr suiker
  • 2 eieren
  • 2 tl kaneelpoeder
  • boter eventueel plantaardig, om in te vetten
  • krenten of rozijnen optioneel
  • 1 appel optioneel, in plakjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht) of 200°C (elektrisch).
  • Klop suiker en eieren los.
  • Schenk de melk erbij en voeg kaneelpoeder toe.
  • Snijd de oliebollen in plakken en wentel ze door het eiermengsel.
  • Leg een laagje oliebollenplakken in ingevette de cakevorm en druk ze aan.
  • Herhaal deze stap totdat je oliebolplakken over zijn. Wil je graag appel toevoegen? Leg dan tussen de oliebolplakken steeds een laagje appel. Strooi naar smaak krenten erdoor.
  • Schenk het resterende eimengsel erover.
  • Zet je baksel 60 minuten in de oven en bak het oliebollenbrood goudbruin of totdat het eiermengsel volledig gestold is.
  • Laat je oliebollenbrood goed afkoelen en stort daarna uit de vorm.
Trefwoord voedselverspilling, feestdagen, oliebollen, wentelteefjes, kliekjeskoken, oud en nieuw