Doe de bloem, maïzena, geperste knoflook, rietsuiker, zeezout, bakpoeder en mespuntje specerijen in een kom.
Klaar? Zet het even apart naast de oesterzwammen.
Snijd alle groente zo fijn mogelijk voor in de pannenkoek: lente-ui, rode peper en optioneel de andere restgroenten die je erin kwijt wilt. Wij hadden een paprika gered voor vijftig cent en erbij gedaan.
Doe alles weer in een bakjes en zet het apart.
Doe het bier in de kom (met de bloem en meel) en maak er met hulp van de mixer een beslag van.
Doe de fijngesneden groenten en oesterzwammen erbij en roer het nog even goed om.
Zet een koekenpan met een scheut olie op hoogvuur. Zorg dat de pan goed heet is, gewoon zoals je ook een gewone pannenkoek bakt.
Giet met de grote lepel beslag in de pan en bak er pannenkoeken van. Bak ze aan beide kanten mooi bruin. Opletten hoor, dit gaat heel snel!
Dien op met de sojasaus of srirachasaus.