Ga terug
+ servings
Vegan patatje kapsalon met jackfruit

Vegan patatje kapsalon

Met jackfruit zet je in een handomdraai een heerlijk vegan patatje kapsalon op tafel. Een vegan variant van dit gerecht is stukken beter voor de planeet, je gezondheid en de dieren. En het is minstens even lekker!
No ratings yet
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang avondeten
Keuken Hollands
Porties 4

Keukengerei

  • airfryer/ oven
  • kom
  • bakpan

Ingrediënten
  

Marineren van jackfruit

  • 2 blikken jackfruit 280 g
  • 4 tenen knoflook fijngesneden
  • 2 tl paprikapoeder gerookt
  • 2 tl komijn
  • 2 el sesamolie
  • beetje cayennepeper
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl uienpoeder

Knoflooksaus

  • 4 el vegan mayonaise (Remia)
  • 2 el plantaardige yoghurt (Alpro)
  • 2 el sap van een limoen
  • 2 teen knoflook geperst
  • zout & peper

Overige ingrediënten:

  • 2 x 600 gr snelle airfryer ovenfriet
  • 2 rode uien in ringen
  • 2 puntpaprika’s in reepjes
  • ketjap
  • ketchup
  • agavesiroop
  • sambal oelek
  • zout/ peper
  • vegan kaasrasp
  • 200-300 gr gemengde sla
  • halve komkommer in stukjes

Instructies
 

  • Giet de blikken jackfruit af en laat goed uitlekken. Knijp het jackfruit goed uit en trek vaste stukken zo veel mogelijk uit elkaar. Snijd de eventuele harde stukken klein.
  • Doe de jackfruit in een kom en marineer met de stukjes knoflook, kruiden en specerijen. Laat dit een paar uur staan. Hoe langer, hoe beter de smaken erin trekken.
  • Maak de patat klaar in de airfryer of oven volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Maak ondertussen de knoflooksaus door de ingrediënten te mengen in een schaaltje. Breng op smaak met zout en peper. Zet even weg.
  • Bak de ui 2 minuten in olie en voeg de reepjes paprika en gemarineerde jackfruit toe. Bak zo’n 5 minuten mee en breng op smaak met 2 el ketjap, een beetje sambal, een scheut ketchup, agavesiroop, zout en peper.
  • Doe de gebakken patat in een grote ovenschaal en strooi er vegan kaasrasp over. Zet nog even in de oven tot het iets gesmolten is. Haal uit de oven en garneer met sla, dan de gebakken jackfruit, de stukjes komkommer en top af met de zelfgemaakte knoflooksaus. Eet direct op.
Trefwoord vegan, makkelijke maaltijd, vegan patatje kapsalon, vegan kapsalon, friet