Ga terug
+ servings
Kruidnoten kun je in een handomdraai zelf bakken.

Recept: makkelijke vegan kruidnoten

De lekkerste vegan pepernoten? Die bak je gewoon zelf! Met dit makkelijke recept bak je in een handomdraai diervriendelijke homemade pepernoten.
No ratings yet
Bereiding 10 minuten
Wachttijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang tussendoortje
Keuken Hollands
Porties 50 stuks

Keukengerei

  • kom
  • houten lepel
  • bakplaat
  • bakpapier
  • oven

Ingrediënten
  

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 10 afgestreken el donkere basterdsuiker
  • 100 gr plantaardige boter
  • 2 el water of plantaardige melk zoals havermelk amandelmelk, rijstmelk of sojamelk
  • 2 el speculaaskruiden
  • snuf zout

Instructies
 

  • Meng de ingrediënten goed met een houten lepel in een kom.
  • Stort het kruimelige deeg op de plank en kneed met de hand net zo lang tot je een deegbal hebt. Blijft het te droog? Voeg nog een beetje water toe.
  • Wikkel de deegbal in vershoudfolie. Leg ruim een half uur in de koelkast.
  • Haal de deegbal uit de koelkast en draai er ongeveer 50 balletjes van. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de balletjes ongeveer 20 minuten in de oven op 180°C.
  • Laat goed afkoelen.

Notities

Tip: wil je een paar chocolade pepernoten maken? Smelt vegan chocolade au bain-marie en dompel de afgekoelde pepernoten in de chocolade. Laat ze stollen op een met bakpapier beklede plaat.
Trefwoord sinterklaas, feestdagen, kruidnoten, pepernoten