Vegan kerst toet: snelle vegan trifle
Oelala… Van deze trifle kun je bijna niet afblijven toch? Een prachtige feesttoet volgens traditioneel recept, maar dan in een modern vegan jasje. Je maakt ‘m in een handomdraai en al je gasten zullen je erom bewonderen. Wat een beauty!
Voorbereiding 20 minuten min
Bereiding 10 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang nagerecht
Keuken Engels
(steel)pan
6 glazen (jam)potjes
lepel
pot biologische cranberry jam of maak zelf de jam (150 gr fijne kristalsuiker, ½ bio citroen, 250 gr cranberry’s en handje bevroren bosvruchten) plantaardige kwark van Alpro 20 Lotus speculoos koekjes 2 el cashewpasta plantaardige bosbessen yoghurt van Alpro 150 gr verse bosbessen vegan topping plantaardig alternatief voor slagroom Lotus gevulde speculoos (ronde koekjes met speculooscrème)
Verse Cranberry jam maken (of koop kant-en-klaar van mooi bio-merk) Maak in de ochtend of de dag ervoor alvast een cranberryjam.
Doe 180 ml water, 150 gr fijne kristalsuiker (of geleisuiker), sap en rasp van een halve bio citroen in een steelpan.
Breng aan de kook en was ondertussen de cranberry’s goed.
Voeg de cranberry’s en een hand bevroren bosvruchten toe en breng voorzichtig aan de kook.
Laat ongeveer 15 minuten koken. Roer af en toe tot de cranberry’s opengesprongen zijn.
Je kunt nog even extra roeren met een garde, zodat de vruchten echt kapot zijn.
Giet de jam in een schone pot en laat afkoelen, zodat je het kan gebruiken voor het maken van de makkelijke kerst trifle.
Snelle trifle maken Mix voor het koekjesdeeg de cashewpasta en koekjes in een keukenmachine tot een kruimelig koekjesdeeg.
Gebruik 6 gelijke doorzichtige (jam)potjes om de lagen voor de trifle in op te bouwen.
Verdeel de cranberryjam over de bodem van de potjes.
Voeg de volgende lagen toe: plantaardige kwark, koek kruimeldeeg, bosbessen yoghurt, verse bosbessen, plantaardige topping, gevulde speculooskoekjes.
Trefwoord toetje, vegan toetje, feestdagen, kerst, Engels, trifle