Ga terug
+ servings
Recept: de makkelijkste vegan pannenkoeken

Recept: de makkelijkste vegan pannenkoeken

Als je al tijden op zoek bent naar hét recept voor vegan pannenkoeken, stop dan met zoeken. Probeer dit gerecht eens. De makkelijkste vegan pannenkoeken maak je met chiazaad en dat doe je zo!
No ratings yet
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang avondeten
Keuken Hollands
Porties 10

Keukengerei

  • goede bakpan met PFAS-vrije anti-aanbaklaag
  • grote opscheplepel
  • beslagkom

Ingrediënten
  

  • 1 pak meergranen pannenkoekmix
  • plantaardige melk
  • 1 el chiazaad
  • water
  • beleg

Instructies
 

  • Maak een chiazaadmengsel van 1 el chiazaad + 3 el water per benodigd ei voor de pannenkoekmix. Meng goed en laat even staan tot het een gelei vormt.
  • Maak het beslag in een beslagkom. Volg de instructies op het pannenkoekmix-pak. Vervang melk en ei voor de plantaardige varianten.
  • Verwarm de pan goed.
  • Laat een stukje plantaardige boter smelten in de warme pan.
  • Giet een grote lepel beslag in de pan.
  • Wacht tot het beslag droogt aan de bovenkant en draai de pannenkoek om.
  • Bak aan beide kanten bruin.
  • Herhaal de stappen tot het beslag op is.
  • Versier de pannenkoek naar wens.
Trefwoord vegan recept, pannenkoeken, pannenkoek, vegan pannenkoek, vegan pannenkoeken, Hollands, snel recept