Ga terug
–+ servings
fudge van overgebleven kerstkransjes.

(Vegan) verspillingsvrije fudge van overgebleven kerstkransjes en -koekjes

Een verspillingsvrije fudge met een feestdagen tintje. Een fudge is een perfecte treat om al het overgebleven lekkers van de feestdagen in te smelten. Een perfect receptje om op een superlekkere en feestelijke manier van al het snoep van de decembermaand af te komen. En best duurzaam, want je maakt op wat er al in huis is.
No ratings yet
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang tussendoortje
Keuken Amerikaans, Engels
Porties 8

Keukengerei

  • bakvorm (ongeveer 20 x 25 cm)
  • vel bakpapier

Ingrediënten
  

  • 350 gr (vegan) chocolade, bijvoorbeeld van overgebleven chocoladeletters
  • 1 blik gecondenseerde melk (vegan: gezoete gecondenseerde kokosmelk of havermelk)
  • 100 gr kerstkransjes in stukjes
  • 1 hand mini meringue of schuimkransjes in stukjes (marshmallows werken ook heel goed)
  • sprinkels, kerstkransjes, pepernoten meringue of wat je maar in huis hebt als topping

Instructies
 

  • Bekleed de bakvorm met bakpapier. Tip: als je het papier even goed kreukelt dan gaat het makkelijker in de vorm.
  • Verwarm de chocolade met de gecondenseerde melk op laag vuur en roer goed.
  • Breek de kerstkransjes in stukken.
  • Als alles gesmolten is, meng het chocolademengsel met de biscuitjes en in dit geval ook de meringue (houd wel wat als topping achter).
  • Verdeel alles goed over het bakblik en doe de versiering erop, eventueel iets aandrukken.
  • Laat het ongeveer een uur afkoelen op het aanrecht en zet het daarna met folie nog even vier uurtjes in de koelkast voor het beste resultaat.
Trefwoord vegan chocolade, feestdagen, kerst, snoepgoed, fudge, kerstkrans, chocola