Ga terug
+ servings
Recept met vegan paaseitjes: maak deze verrassingseieren met dadels en pindakaas

(Kinder)surprise met vegan paaseitjes

Ta-da! Vegan verrassingseieren bij het paasontbijt. Wees gewaarschuwd dit snoepgoed is verslavend door de heerlijke combinatie van dadels, chocolade, pindakaas en haver. Veganistische paaseitjes zijn in elke supermarkt wel te vinden. Zo gebruikte ik voor dit recept de vegan paaseitjes van Albert Heijn. Mijn persoonlijke smaak: de extra donkere chocolade. Maar voor dit paassnoepgoed kun je natuurlijk elk paaseitje gebruiken. Ook lekker om te maken van overgebleven paaseitjes.
No ratings yet
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang snoepgoed
Keuken Hollands
Porties 14 verrassingseieren

Keukengerei

  • au bain-marie pan
  • (steel)pan
  • keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 20 paaseitjes
  • 12 Medjoul dadels
  • 100 gr havermout
  • 1 el pindakaas
  • 2 hand zoute pinda’s (of een combi met andere noot)

Instructies
 

  • Mix in een keukenmachine de ontpitte dadels, havermout en pindakaas.
  • Kneed er een deegbol van.
  • Vouw in totaal 14 paaseitjes in een stukje deeg en rol er een bal van (zie foto).
  • Snijd de pinda’s in kleine stukjes en rol de ballen goed door de gesneden noten. Leg de ballen op een schaal of groot bord.
  • Smelt 6 paaseitjes au bain-marie.
  • Besprenkel de ballen met de gesmolten chocolade.
  • Zet de schaal even in de koelkast tot de chocolade is gestold. Klaar voor de paastafel!
Trefwoord vegan, dadels, snoepgoed, chocola, paasei, verrassingsei, kindersurprise, gezond snoepgoed