Vegan paaseitjes vind je tegenwoordig in bijna elke supermarkt – hoera! Heerlijk om van te snoepen, maar je kunt er ook verrassingseieren van maken. Een vegan surprise ei? Nou zoiets. Alleen kunnen de volwassenen in dit geval ook maar moeilijk er vanaf blijven. Het geheim: dadels, pindakaas, nootjes en haver. Maak zo je eigen vegan snoepgoed voor Pasen!
Verrassingseieren van vegan paaseitjes
Met Pasen zitten er weer heel veel mensen aan een gezellige ontbijt- of brunchtafel met de familie. Hoe dek je die paastafel? Want ook hier kun je duurzame keuzes maken. Bij mij thuis is de ontbijttafel met Pasen gedekt met veganistische producten, dus geen eieren en geen roomboterlammetje. Dat is helemaal niet minder gezellig hoor! Mijn pubers verheugen zich elk jaar op het paasontbijt. Mijn verrassingseieren van vegan paaseitjes dragen hier absoluut aan bij!
Dadelballetjes met Pasen
Hoe ik op dit idee ben gekomen? Nou, dadelballetjes vindt ieder kind lekker. Geloof me! En het is een verantwoord snoepje. Eerder deelde ik al deze favoriete dadel snack. Deze maak ik regelmatig, maar met Pasen pak ik even wat groter uit door vegan paaseitjes erin te verstoppen. Surprise! De dadel – helemaal de Medjoul dadel – is zo’n heerlijk zoet en makkelijk product voor dit soort dingen. Voor op de paastafel bedacht ik deze verstopte paaseitjes ballen. Een zachte dadelbal met een paaseitje als vulling, dus bijt voorzichtig.
Links: havermout, vegan paaseitjes en dadels zijn een heerlijke combinatie. In het midden worden de paaseitjes verstopt en rechts worden er nog paaseitjes au bain-marie gesmolten om vervolgens over de balletjes te sprenkelen. Als dat niet smullen wordt!
(Kinder)surprise met vegan paaseitjes
Keukengerei
- au bain-marie pan
- (steel)pan
- keukenmachine
Ingrediënten
- 20 paaseitjes
- 12 Medjoul dadels
- 100 gr havermout
- 1 el pindakaas
- 2 hand zoute pinda’s (of een combi met andere noot)
Instructies
- Mix in een keukenmachine de ontpitte dadels, havermout en pindakaas.
- Kneed er een deegbol van.
- Vouw in totaal 14 paaseitjes in een stukje deeg en rol er een bal van (zie foto).
- Snijd de pinda’s in kleine stukjes en rol de ballen goed door de gesneden noten. Leg de ballen op een schaal of groot bord.
- Smelt 6 paaseitjes au bain-marie.
- Besprenkel de ballen met de gesmolten chocolade.
- Zet de schaal even in de koelkast tot de chocolade is gestold. Klaar voor de paastafel!
Door de nootjes en chocola, smaken deze verrassingseieren superlekker.
Meer duurzame tips van thegreenlist.nl
- Paastradities? Tijd voor een duurzame paastak.
- Niet alleen de paastak kan duurzaam, maar ook de versiering: DIY paasversiering maken van restmaterialen.
- Op zoek naar een duurzaam lente-cadeautje? Dit duurzame cadeau van Pineut kan iedereen waarderen.
Photo credits: Anne van Twillert.