Search
Recept met vegan paaseitjes: maak deze verrassingseieren met dadels en pindakaas

Recept met vegan paaseitjes: verrassingseieren met dadels en pindakaas

Vegan paaseitjes vind je tegenwoordig in bijna elke supermarkt – hoera! Heerlijk om van te snoepen, maar je kunt er ook verrassingseieren van maken. Een vegan surprise ei? Nou zoiets. Alleen kunnen de volwassenen in dit geval ook maar moeilijk er vanaf blijven. Het geheim: dadels, pindakaas, nootjes en haver. Maak zo je eigen vegan snoepgoed voor Pasen!

Verrassingseieren van vegan paaseitjes

Met Pasen zitten er weer heel veel mensen aan een gezellige ontbijt- of brunchtafel met de familie. Hoe dek je die paastafel? Want ook hier kun je duurzame keuzes maken. Bij mij thuis is de ontbijttafel met Pasen gedekt met veganistische producten, dus geen eieren en geen roomboterlammetje. Dat is helemaal niet minder gezellig hoor! Mijn pubers verheugen zich elk jaar op het paasontbijt. Mijn verrassingseieren van vegan paaseitjes dragen hier absoluut aan bij!

Dadelballetjes met Pasen

Hoe ik op dit idee ben gekomen? Nou, dadelballetjes vindt ieder kind lekker. Geloof me! En het is een verantwoord snoepje. Eerder deelde ik al deze favoriete dadel snack. Deze maak ik regelmatig, maar met Pasen pak ik even wat groter uit door vegan paaseitjes erin te verstoppen. Surprise! De dadel – helemaal de Medjoul dadel – is zo’n heerlijk zoet en makkelijk product voor dit soort dingen. Voor op de paastafel bedacht ik deze verstopte paaseitjes ballen. Een zachte dadelbal met een paaseitje als vulling, dus bijt voorzichtig.

Links: havermout, vegan paaseitjes en dadels zijn een heerlijke combinatie. In het midden worden de paaseitjes verstopt en rechts worden er nog paaseitjes au bain-marie gesmolten om vervolgens over de balletjes te sprenkelen. Als dat niet smullen wordt!

Recept met vegan paaseitjes: maak deze verrassingseieren met dadels en pindakaas

(Kinder)surprise met vegan paaseitjes

Ta-da! Vegan verrassingseieren bij het paasontbijt. Wees gewaarschuwd dit snoepgoed is verslavend door de heerlijke combinatie van dadels, chocolade, pindakaas en haver. Veganistische paaseitjes zijn in elke supermarkt wel te vinden. Zo gebruikte ik voor dit recept de vegan paaseitjes van Albert Heijn. Mijn persoonlijke smaak: de extra donkere chocolade. Maar voor dit paassnoepgoed kun je natuurlijk elk paaseitje gebruiken. Ook lekker om te maken van overgebleven paaseitjes.
No ratings yet
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang snoepgoed
Keuken Hollands
Porties 14 verrassingseieren

Keukengerei

 • au bain-marie pan
 • (steel)pan
 • keukenmachine

Ingrediënten
  

 • 20 paaseitjes
 • 12 Medjoul dadels
 • 100 gr havermout
 • 1 el pindakaas
 • 2 hand zoute pinda’s (of een combi met andere noot)

Instructies
 

 • Mix in een keukenmachine de ontpitte dadels, havermout en pindakaas.
 • Kneed er een deegbol van.
 • Vouw in totaal 14 paaseitjes in een stukje deeg en rol er een bal van (zie foto).
 • Snijd de pinda’s in kleine stukjes en rol de ballen goed door de gesneden noten. Leg de ballen op een schaal of groot bord.
 • Smelt 6 paaseitjes au bain-marie.
 • Besprenkel de ballen met de gesmolten chocolade.
 • Zet de schaal even in de koelkast tot de chocolade is gestold. Klaar voor de paastafel!
Trefwoord vegan, dadels, snoepgoed, chocola, paasei, verrassingsei, kindersurprise, gezond snoepgoed

Door de nootjes en chocola, smaken deze verrassingseieren superlekker.

Meer duurzame tips van thegreenlist.nl

Photo credits: Anne van Twillert.

Share

Anne van Twillert

Anne van Twillert

Anne deelt haar favoriete vegan recepten. Ze is ook kunstenaar, schrijver en ontwerper van kookboeken. En o ja, ze is ook nog moeder van vier pubers. Haar missie: laten zien dat vegan koken en bakken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn.
Anne van Twillert

Anne van Twillert

Anne deelt haar favoriete vegan recepten. Ze is ook kunstenaar, schrijver en ontwerper van kookboeken. En o ja, ze is ook nog moeder van vier pubers. Haar missie: laten zien dat vegan koken en bakken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn.

gerelateerde artikelen

HEB JE EEN TOF IDEE OF ZIN IN MEER GROENERE INSPIRATIE?

Zo kun je thegreenlist.nl volgen of met ons in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat thegreenlist.nl een kleine commissie ontvangt als je via deze link iets koopt, meestal is dat tussen de 3% en 10%. Een win-win situatie: jij krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop ons uitzoekwerk – waar we het liefst nog heel lang mee doorgaan. Wij linken alleen naar producten en sites waar we fan van zijn of achter staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: