Pineut een duurzame cadeautip

Pineut: het perfecte duurzame cadeau dat iedereen kan waarderen

Cadeautjes zijn altijd een heikel punt als je duurzamer en bewuster probeert te leven. Helemaal lastig is het als je een cadeautje moet uitkiezen voor een feestvarken zonder cadeauwens of iemand die je niet zo goed kent, zoals een collega. Het maakt eigenlijk niet uit wie je voor je hebt of wat de situatie is, want ik heb een leuke tip. Pineut is een geweldig duurzaam cadeau-idee wat iedereen zal kunnen waarderen! Ken jij het al?

Zelf-maak cadeaus van Pineut

In samenwerking met Pineut

Toen ik werd gevraagd om een zelf-maak cadeau van Pineut te reviewen, dacht ik even: ‘zal ik deze review doorgeven aan mijn culi-redacteur?’ Koken is niet per se mijn hobby en ik ben er ook niet heel goed in. Het zou toch heel zonde zijn als het cadeau -en daarmee de review- in het water valt door mijn onhandigheid. Maar van lekker eten houd ik wel en Pineut verzekerde mij dat hun zelf-maak cadeaus zo makkelijk zijn, dat ze niet kunnen mislukken. ‘Zelf een kind kan het.’ En dat bleek te kloppen. Ik was helemaal in mijn Sas toen ik binnen no-time een heerlijk banenbrood van oude bananen op tafel toverde met hulp van Pineut. Ook mijn gezin was blij verrast: het was supergoed gelukt. Ik had mezelf overtroffen.

Zelf-maak cadeaus?

Ja, zelf-maak cadeaus. Dat is het idee van Pineut, een duurzaam bedrijf dat is opgericht door twee Nederlandse vrouwen. Zij maken naar eigen zeggen ‘de lekkerste zelf-maak cadeaus voor meer geluksmomentjes aan tafel’. En meer geluk in de keuken is mijn ervaring dus, want ik was best wel trots op mijn goed geslaagde bananenbrood. Alle lekkernijen komen feestelijk verpakt in een glazen fles naar je toe. En met een duidelijk stappenplan kan het niet mislukken. Ze hebben echt hele geinige recepten waardoor je voor iedereen een leuk cadeau kunt vinden. Wat dacht je van een zelf-maak cadeau cocktails maken, soep, bonbons, likeur of borrelbrood maken en nog veel meer.

DIY: zo werkt Pineut

Voor Pasen ging ik aan de slag met het Paasbest Brood. Bekijk zelf hoe makkelijk en snel dit op tafel staat:

Pineut, een duurzame cadeautip

Alle lekkernijen van Pineut worden in Nederland geproduceerd met zoveel mogelijk lokale specerijen. Ze krijgen hierbij hulp van echte kanjers, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die deze lekkere en gezellige creaties maken. Op deze manier draagt het bedrijf ook bij aan meer gelijke kansen in Nederland.

Wil je Pineut ook een keer proberen of cadeau doen? Kom dan even neuzen in hun webshop!

Meer duurzame tips van thegreenlist.nl

Share

Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.
Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.

gerelateerde artikelen

Heb je een vraag of een leuke duurzame tip?

Neem gerust contact op!

Stuur gerust een e-mail of DM op Instagram.
Via deze kanalen kun je thegreenlist.nl volgen of in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via mijn link iets koopt, meestal is tussen de 3% en 10% . Een win-win situatie dus: jij als consument krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop thegreenlist.nl. Ik link uiteraard alleen naar producten en sites waar ik fan van ben en naar producten waar ik positieve ervaringen mee heb of op mijn verlanglijstje heb staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: