Search
Kleding verkopen op Vinted

Vlot verkopen op Vinted? Zó lok jij de liefhebbers naar je online kledingkast!

Vinted is fantastisch, toch? De online kledingkast staat bekend om de leuke items die je niet in de standaard winkelstraten vindt. En als dé plek om kleding te verkopen die je niet meer past. Alle reden om eens te duiken in de beste verkooptips! Vind je het verkopen via Vinted – met zoveel aanbod – nog lastig? Nergens voor nodig! Met deze tips weet jij straks precies hoe jouw parels opvallen tussen al het andere aanbod. Goed verkopen op Vinted doe je zo!

Verkopen op Vinted

Voor wie nog niet tot één van de 65 miljoen leden van Vinted hoort: Vinted is een online platform voor tweedehands kleding. Je kunt het vergelijken met Marktplaats, maar dan voornamelijk voor kleding. Door kleding te verkopen op Vinted, geef je je kleding een tweede leven. Bovendien verdien je een leuk zakcentje door te verkopen wat je niet meer draagt. Win-win! Dus: duik vooral ook eens je kast in om te zoeken naar kleding om te verkopen. En wie weet scoor jij dat ene unieke item dat nog in je kledingkast ontbrak ook wel via Vinted!

De mooiste items aanbieden via Vinted

Vind je het lastig om tussen al het tweedehands aanbod de mooiste items te vinden? Zie het als een uitdaging. De mooiste spullen liggen online echt voor het oprapen. Met de juiste focus, slimme zoektermen en een beetje oefening is het juist hartstikke leuk om op zoek te gaan naar online schatten. Deze kennis kun je vervolgens ook andersom gaan toepassen. Want hoe jíj het liefste zoekt, zo kun je jouw kledingstukken ook aanbieden op Vinted.

Wil je weten hoe je de beste, kleding, meubels, meubels, accessoires en het leukste speelgoed scoort? Check daarvoor dit artikel wat we eerder schreven: zo vind je de mooiste spullen op Marktplaats.

Verkopen op Vinted: stappenplan

‘If you dont wear it, sell it!’, de slogan zingt vast al door je hoofd tijdens het lezen van dit artikel. Maar is het echt zo simpel om jouw kleding op Vinted te verkopen als Vinted je wil doen geloven? Als je onderstaande stappen volgt, dan is dat het zeker! Allereerst heb je een profiel nodig. Een persoonlijk Vinted-profiel maak je binnen een paar minuten aan, Vinted is gewoon gratis. Daarna kun je aan de slag met het vullen van jouw online kledingkast en is het wachten op je eerste kopers. Tijdens het verkoopproces op Vinted volg je een aantal stappen. Volg je deze verkoopstappen? Dan gaat jouw verkoop ongetwijfeld als een trein. Aan de hand van een aantal tips neem ik je mee om nóg beter te verkopen op Vinted.

1.     Maak je Vinted-profiel persoonlijk

Mensen kopen van mensen. Hoe persoonlijker jouw verkopersprofiel op Vinted, hoe meer vertrouwen je wekt en hoe liever mensen jouw online kledingkast willen induiken. Met deze simpele tips maak je je profiel zo persoonlijk mogelijk:

 • Waarom ben je fan van Vinted? Wat is jouw mooiste vondst op Vinted? Door je profiel bij ‘Over mij’ in te vullen maak je jezelf wat menselijker.
 • Voeg een (al dan niet herkenbare) profielfoto toe.
 • Door je woonplaats in je profiel op te nemen ben je beter vindbaar en verkoop je sneller, een woonplaats kan namelijk een zoekwoord van verkopers zijn.
 • Geef kopers voldoende keuzemogelijkheid in pakketdiensten. Maak het jezelf gemakkelijk, maar schakel niet te veel diensten uit. Zelf verzend ik graag via Homerr. Homerr is duurzaam en goedkoop én je hebt thuis geen printer nodig.

Verkopen op Vinted: verifieer je account

Als je kleding online wilt verkopen via Vinted, dan is het superbelangrijk om kopers over alle mogelijke drempels te helpen. Probeer op alle vlakken betrouwbaarheid uit te stralen. Door je account te verifiëren bij ‘accountinstellingen’, zien kopers dat ze iets kopen bij een echt persoon.

De beste Vinted verkooptips van Anke

2.     Plaats jouw artikelen ‘goed’

Is je profiel aangemaakt en voorzien van een persoonlijk sausje? Tijd om jou pre-loved items te gaan verkopen! Per item maak je een advertentie aan. Je maakt een aantal foto’s van jouw artikel, tikt een korte omschrijving en noemt een prijs. Foto’s kun je gewoon met je telefoon maken en direct uploaden. Hoppa, jouw eerste Vinted-advertentie staat live! Hoe lok je die kopers nu naar jouw profiel?

 • Spullen voor kleine prijsjes verkopen gemakkelijker en sneller op Vinted. Bedenk dus goed of Vinted het juiste platform is voor jouw eventueel duurdere items.
 • Maak goede foto’s! Daglicht zodat de kleuren goed te zien zijn, geen rommel op de achtergrond. Het werkt allemaal mee.
 • Creëer overzicht en eenheid door één mooie plek in huis te kiezen om al je foto’s te maken. Een rustige en lichte achtergrond doet het goed. Maar telkens hetzelfde vrolijke behang kan je winkeltje ook doen opvallen.
 • Maak foto’s van de voor- en achterkant van een kledingstuk, het stuk aan de hanger, van mooie details en prints en van (merk)labels.
 • Zorg voor foto’s waarop je het kledingstuk dráágt. Mag ook zonder hoofd.
 • Gebruik in je teksten zogenaamde zoektermen, ook in hashtags! Noem merk, type kledingstuk, het model van een rok of de kleur van een broek. De belangrijkste termen zet je ook in de advertentietitel. Vergeet niet waar je kunt meerdere woorden te gebruiken, zoals bijvoorbeeld jasje, jacket of trenchcoat. Ook zoekwoorden als ‘zomer’ en ‘winter’ helpen je met de verkoop. Of denk aan verkeerde spelling waarop mensen zoeken.
 • Geef elk artikel een duidelijke omschrijving. Beschrijf hoe je aan het kledingstuk komt en waarom je het weg doet. Laat wat liefde voor het kledingstuk doorschemeren.
 • Vermeld bij elk kledingstuk de maat en afmetingen. Kopers weten graag de afmeting van oksel tot oksel of de totale lengte van een broek of rok. Heeft een item geen label meer? Geef dan een inschatting van de maat. Samen met de foto’s krijgt een koper door de afmetingen een beeld of de kleding wel gaat passen.
 • Plaats minstens tien items in je winkeltje. Kopen is veel leuker als er keuze is, toch? Elk item dat je te koop zet, helpt je ook weer om beter gevonden te worden. Je kunt ook ‘weggevertjes’ opnemen: spullen die je gratis meestuurt vanaf een bepaald aankoopbedrag.
 • Geef bundelkorting. Met minstens tien items voor de verkoop en bundelkorting kan je koper besparen op de aankoop en de verzendkosten. Je kunt bijvoorbeeld ervoor kiezen om iemand 30% korting te geven bij het kopen van drie kledingstukken. Je verkoopt hierdoor sneller en je hebt minder ritjes nodig naar het pakketpunt.
 • Kies een scherpe prijs. Dit geeft kopers een laag risico in de verkoop. Bovendien maak je op die manier een statement voor ‘tweedehands’. Je hoeft er niet de hoofdprijs voor: je vindt het belangrijker dat je er iemand blij mee kunt maken.
 • Val op door losse items te boosten of door al je kledingstukken ‘in de etalage’ te zetten. Dit kost een paar euro op Vinted.

Verkopen op Vinted: eerlijkheid duurt het langst

De meeste mensen vinden het niet per se erg als er bijvoorbeeld een knoopje los zit. Zorg wel dat je eerlijk bent in je omschrijvingen. Is je item duidelijk veel gedragen of heeft het gebreken? Merk het dan ook niet aan als ‘zeer goed’. Zo krijg je ook geen gedoe met ontevreden kopers. Lees ook: Veiligheid op Vinted.

3.     Onderscheid je door aardig, positief en attent te zijn

Vinted heeft een handige chatfunctie voor berichtjes en biedingen. Met snel en vriendelijke reageren verkoop je het beste! Ben je niet elke dag op Vinted te vinden? Zet dan een melding aan zodat je geen berichtje van een koper mist. 

 • Onderscheid je door aardig, positief en attent te zijn. Tweedehands kleding is er genoeg op Vinted en Marktplaats. Maar met een beetje vriendelijkheid kun je eruit springen als verkoper.
 • Beantwoord vragen netjes en op tijd. Zorg dat je een melding krijgt als je niet dagelijks op Vinted bent. Zo jammer van al je moeite als je te laat een bericht leest.
 • Wees niet beledigd bij een laag bod: het is niks persoonlijks. Je kunt een te laag bod gewoon afwijzen. Of doe een tegenbod waarbij je een koper nog bijvoorbeeld tien procent tegemoet komt. Zo heb ik vaak toch nog wat verkocht.
 • Lukt de verkoop niet? Stuur kopers die interesse toonden en het kledingstuk als favoriet hebben gemarkeerd, uit jezelf een aantrekkelijk bod.
 • Gebruik de vertaalfunctie. Vinted is groot in Frankrijk. Nu spreek ik niet geweldig Frans, maar de chat van Vinted heeft een vertaalfunctie! Je hoeft dus niet zelf in de weer met vertalingen. Dat gezegd, ook een vriendelijk woord in slecht Frans komt vast wel goed de grens over.

Laat je niet oplichten op Vinted

Ga nooit over tot onderhandeling of verkoop buiten Vinted. Maak om de kans op oplichting te voorkomen in het hele proces gebruik van de app. Alleen zo kan Vinted je een terugbetaling doen als er onverhoopt iets anders gaat dan verwacht. Raar onderbuikgevoel? Zorg dan zeker dat je iemands account checkt en zijn of haar reviews bekijkt.

4.     Verzend je artikelen na verkoop

Is er goed geshopt? Maak de verkoop rond door het pakketje vlot te verzenden. Extra fijn voor de koper!

 • Informeer kopers wanneer je iets verzendt. Zo is de kans ook groter dat ze blij zijn met jouw artikel en zo help je het vertrouwen binnen Vinted als community te vergroten.
 • Verzorg je pakketje. Hergebruik bijvoorbeeld een schone doos en vouw artikelen netjes op. Plak de doos niet helemaal onder met duct tape.
 • Maak je pakketje persoonlijk. Ik schrijf altijd in mijn beste handschrift een korte boodschap zoals ‘happy day’ of ‘ik hoop dat het je mooi past’. Teken iets leuks zoals een klein hartje. Zo maak je Vinted extra leuk voor de koper (en jezelf).
 • Verzend de verkochte spullen zo snel mogelijk, en in ieder geval binnen vijf dagen. Gebruik de verzendoptie die de koper heeft gekozen om het pakketje goed te laten aankomen. De koper betaalt de verzendkosten.

5.     Klaar! Goed verkocht op Vinted

Om Vinted veilig te houden, werkt het platform met Vinted portemonnees. Betalingen krijg je dan ook direct binnen in je eigen Vinted portemonnee. Zo werkt de Vinted Portemonnee precies. Dit bedrag kun je laten uitbetalen op je bankrekening. En het is wel zo leuk om te weten of je via Vinted verkochte item goed aangekomen is bij de nieuwe eigenaar, toch? Ik vraag altijd even of iemand blij is met het pakketje en of alles goed aangekomen is.

Pakketje met tweedehands kleding

Laat een review achter op Vinted

Of je nu koper of verkoper bent, neem altijd even de tijd om even een review achter te laten. Ik probeer altijd sterren en reviews te geven op Vinted. Ook daar maak ik iets persoonlijks van. Ik bedank kopers voor het kopen bij mij en vertel dat de communicatie vlot en fijn was. Of alleen al dat ik blij ben dat iets wat ik ooit graag droeg nu weer met liefde gedragen gaat worden. Hoe meer goede reviews er bij je profiel staan, hoe beter je verkoopt. Bovendien krijg je wat je geeft. Als je een vriendelijke, eerlijke review geeft, is de kans ook groter dat je een mooie review terug ontvangt.

Meer tips voor verkopen op Vinted

In dit artikel heb ik geprobeerd je per stap de belangrijkste en beste tips mee te geven voor het verkopen op Vinted. Ik hoop dat je Vinted nu ziet als een fijne plek om te zijn als je fan bent van tweedehands! Op Vinted kun je op een leuke manier je spullen verkopen. Heb je veel ervaring met Vinted, wil je wat delen of ben ik wat vergeten? Laat het weten! Via de contact- en volgbuttons onderaan deze pagina kun je met de redactie in contact komen.

Meer duurzame tips van thegreenlist.nl

Bronnen: Vinted, Finance Queen, Glamourista. Photo credits: pakket met kleding: Ron Lach (Pexels), overige foto’s: Anke van Dijk.

Share

Anke van Dijk

Anke van Dijk

Anke deelt verrassende duurzame tips: zero waste, minimalisme, DIY, lifehacks en tweedehands shoppen: het is allemaal aan haar besteed.
Anke van Dijk

Anke van Dijk

Anke deelt verrassende duurzame tips: zero waste, minimalisme, DIY, lifehacks en tweedehands shoppen: het is allemaal aan haar besteed.

gerelateerde artikelen

HEB JE EEN TOF IDEE OF ZIN IN MEER GROENERE INSPIRATIE?

Zo kun je thegreenlist.nl volgen of met ons in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat thegreenlist.nl een kleine commissie ontvangt als je via deze link iets koopt, meestal is dat tussen de 3% en 10%. Een win-win situatie: jij krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop ons uitzoekwerk – waar we het liefst nog heel lang mee doorgaan. Wij linken alleen naar producten en sites waar we fan van zijn of achter staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: