Ga terug
Daslookzout wildplukrecept lente

Daslookzout

Daslookzout is een heerlijk, maar eenvoudig wildplukreceptje. Heerlijk om je eitje of andere hartige gerechten mee te zouten. En dit is het recept!
No ratings yet
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 5 minuten
wachttijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 10 minuten
Gang bijgerecht
Keuken Hollands

Keukengerei

  • mes
  • oven

Ingrediënten
  

  • handje daslookbladeren
  • je favoriete zout

Instructies
 

  • Snijd de daslookbladeren fijn in reepjes over de breedte van het blad. Droog ze in de oven op 60°C (2-4 uur). Zet de oven op een kiertje, zodat de bladeren niet verbranden (of gebruik een speciale droogoven). Is de daslook droog? Vermeng het dan met je favoriete zout.
  • Zorg er altijd voor dat de blaadjes volledig gedroogd zijn voor je ze mengt met het zout, zo vermijd je mogelijke schimmelvorming.
Trefwoord wildplukken, zoutje, daslook