Ga terug
daslookboter wildplukrecept

Wildplukrecept: daslookboter

Daslook is een prachtige inheemse plant die in de lente volop in Nederland groeit. Loop een park of een bos in en je komt de prachtige kruidige bloem vast en zeker tegen. Je ruikt ‘m ook al op afstand. Is het knoflook? Nee het is daslook. En daar kun je een heerlijke boter van maken. Ik deel mijn wildplukrecept.
No ratings yet
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang borrelhapje, beleg
Keuken Hollands

Keukengerei

  • mes
  • vershoudfolie

Ingrediënten
  

  • 10 daslookbladeren
  • 125 gr gezouten boter

Instructies
 

  • Haal de roomboter alvast uit de koelkast en leg op een warme plek.
  • Snijd de daslookbladeren in hele fijne stukjes. Maak de roomboter zacht door deze te kneden met je handen. Als deze zacht is, kneed je de stukjes fijngesneden daslook erdoor tot alles gelijk verdeeld is. Voeg optioneel nog wat zout toe tijdens het kneden.
  • Rol de boter in een cilinderachtige of ronde vorm met behulp van vershoudfolie en bewaar in de koelkast voor op een boterham of toastje. Enjoy!
Trefwoord wildplukken, daslook, boter