Ben je bekend met alle wildplukregels en kun je de planten goed determineren? Dan is het te gek om een wildplukpesto te maken. De basilicum laat je achterwege. In plaats daarvan gebruik je zevenblad en daslook uit je eigen omgeving wat tussen maart en mei rijkelijk en jong groeit!
volle hand zevenblad(Bij voorkeur jonge plantjes.)
handje daslookbladeren. Heb je geen daslook? Gebruik dan een teentje knoflook
handje pompoenpitten
handje zonnebloempitten
handje geraspte Remeker of Nylander kaas (bio)(Vegan? Gebruik dan edelgistvlokken.)
sap van ½ kleine bio citroen
extra vierge olijfolie
peper en zout
Instructies
Zet een pan op een middelhoog vuur en rooster daarin de pompoen- en zonnebloempitjes totdat ze licht bruin verkleuren.
Was het zevenblad en de daslook. Zorg dat je het hierna goed droogt.
Doe het zevenblad, de daslook (of knoflook), wat flinke scheuten olijfolie en de kaas in de keukenmachine en draai deze door totdat het een gladde pasta is. Eventueel extra olijfolie toevoegen om het beter te kunnen mixen.
Voeg vervolgens het citroensap, de geroosterde pitjes en wat peper en zout toe en mix nog even kort zodat de pitjes wat van de structuur behouden. Dit is lekker voor de bite.
Serveer op een toastje en ta-da: een heerlijke borrelhap! De pesto is ook heerlijk te gebruiken als saus bij een pasta.