Ga terug
+ servings
Zelf appelmoes maken met een vleugje kaneel.

Appelmoes recept

De lekkerste appelmoes koop je niet kant-en-klaar, maar die maak je zelf! In nog geen tien minuten kun je een flinke hoeveelheid appelmoes maken waar je vervolgens nog dagen – of weken als je het invriest – van kunt eten. En dit is het recept!
No ratings yet
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang bijgerecht, nagerecht, tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 2

Keukengerei

  • pan met deksel
  • appelboor
  • schilmesje
  • mes
  • conservepot met deksel of opbergbox

Ingrediënten
  

  • 4-5 appels
  • 100 ml water
  • kaneel
  • optioneel: 1 tot 3 eetlepels suiker

Instructies
 

  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in stukjes.
  • Doe de stukje appel en het water in een pan.
  • Breng de appels met een deksel op de pan aan de kook. Kook de appels in 5-10 minuten zacht.
  • Neem de pan van het vuur en laat het een beetje afkoelen.
  • Wil je grove appelmoes, pureer de appel dan met een vork, er zullen nog wat kleine stukjes appel te proeven zijn. Wil je een gladde appelmoes, gebruik dan een staafmixer.
  • Bewaar de appelmoes in een afgesloten conservepot of bewaarbox in de koelkast (circa 4 tot 5 dagen) of in de vriezer (tot 3 maanden).
  • Lekker om warm te eten!
Trefwoord appels, appelmoes