Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
(Indiaas platbrood): makkelijk bijgerecht
Chapati is Indiaas platbrood en is een heerlijk bij een droge Indiase curry, aloo beans. Ik vertel je graag hoe ik deze broodjes makkelijk zelf maakt. Het geeft net wat extra's mee aan je vegan currygerecht.
5
van 1 stem
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereiding
10
minuten
min
Bereiding
15
minuten
min
Gang
bijgerecht
Keuken
Indiaas
Porties
6
stuks
Keukengerei
keukenweegschaal
maatbeker
mengkom
deegroller
koekenpan
keukentang
Ingrediënten
1x
2x
3x
75
gr
bloem
75
gr
volkorenmeel
75
ml
water
Instructies
Voorbereiden
Voeg de bloem en volkorenmeel samen met het water toe aan een mengkom en kneed met je handen zo'n 5 minuten tot een zacht en soepel deeg.
Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken, draai hier balletjes van en rol deze uit tot een paar mm dik.
Vebruik eventueel wat extra bloem als het deeg plakt aan de deegroller.
Afmaken
Warm een koekenpan op en leg de chapati hierin.
Wanneer beide kanten droog zijn en er kleine bubbels ontstaan, kun je met een keukentang de chapati boven het vuur houden (zonder pan).
Het platbrood zal opblazen.
Herhaal tot het deeg op is.
Notities
Kook je niet op gas? Bak de chapati dan net iets langer in de pan.
Hij zal dan niet veel opblazen.
Trefwoord
vegan, Indiaas, bijgerecht, platbrood