Lasagne van knolselderij met een vegan bolognesesaus van rode linzen 
Met een knolselderij kun je alle kanten op. Ik gebruik het dit keer als lasagnebladeren bij een vegan lasagne met rode linzen in plaats van gehakt. Lezers van  thegreenlist.nl  tipten linzen als vleesvervanger voor je bolosaus en ze hadden helemaal gelijk: superlekker! Misschien wel nog lekkerder dan een bolognesesaus met vegan gehakt. 
Voorbereiding  20 minuten   min 
Wachttijd  40 minuten   min 
Totale tijd  1 uur   uur 
	
    	
		Gang  hoofdgerecht 
Keuken  Italiaans 
 
    
 
Voor de lasagnebladeren 1  knolselderij 1  beschuitje 1  zakje  geraspte kaas of vegan rasp Voor de vegan bolognesesaus 1  kopje  gedroogde rode linzen 1  ui  versnipperd 4  tenen  knoflook  fijngesneden 4  grote tomaten  in blokjes gesneden 2  paarse wortels zeer dun gesneden  te vervangen met gewone wortels 2  blikken  gepelde tomaten 1  el  Italiaanse kruiden Voor de bechamelsaus 50  gr  plantaardige boter 50  gr  bloem 500  ml  volle melk of plantaardige melk 1  snuf nootmuskaat Lasagnebladeren bereiden Halveer de knolselderij zodat deze stevig op je snijplank ligt. 
Schil nu met een scherp mes de knolselderij. 
Snijd vervolgens de knolselderij in dunne plakken van max 2 mm. 
Blancheer de plakken totdat deze zacht beginnen te worden. 
Laat ze uitlekken en zet apart. 
Vegan bolognesesaus maken Verwarm olie in een hoge (hapjes)pan. 
Fruit de ui en de wortel 3 minuten op gemiddeld vuur. 
Voeg de knoflook toe en bak deze nog een minuutje mee. 
Voeg de linzen toe en bak deze 5 minuten mee. 
Voeg de blikken gepelde tomaat, blokjes gesneden tomaat en de Italiaaanse kruiden toe en roer de saus goed rond. 
Laat minimaal 30 minuten zachtjes pruttelen (langer kan ook). 
Bechamelsaus maken Smelt de boter in een pannetje. 
Roer met een garde de bloem door de boter. 
Blijf rustig koken en roeren totdat het mengsel een zandachtige structuur krijgt. 
Voeg onder constant roeren beetje bij beetje de (plantaardige) melk toe. 
Blijf verhitten en roeren todat de saus de juiste dikte heeft en haal dan meteen van het vuur. 
Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. 
Lasagnebladeren maken Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. 
Leg onderop een laagje lasagnebladen (plakjes knol), giet hierover een laagje bolognesesaus en een laagje bechamelsaus. 
Herhaal de vorige todat de lasagne in totaal drie of vier van deze lagen heeft. 
Verkruimel een beschuitje en verspreid bovenop de lasagne een laagje kruimels. 
Bedek de gehele lasagne met de geraspte kaas of vegan rasp. 
Lasagne afbakken Verwarm de oven voor op 200°C. 
Doe de ovenschotel voor 20 minuutjes in de oven. 
Serveer de lasagne van knolselderij met een lekker glas rode wijn en geniet ervan! 
Trefwoord  lasagne, knolselderij, vegan bolognese, linzen