Ga terug
+ servings
Vegan groentesoep met balletjes.

Recept: vegan groentesoep met vegan balletjes

Heb je nog groente liggen die op moeten? Wat dacht je dan van deze vegan groentesoep? De balletjes hoef je niet te missen, want er zijn genoeg vegan varianten die net zo lekker smaken!
No ratings yet
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 8

Keukengerei

  • grote soeppan
  • snijplank
  • hakmes

Ingrediënten
  

  • olijfolie
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 rode peper fijn gesneden
  • 2 preitjes in halve ringetjes
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 teen knoflook fijn gesneden
  • 1 duim verse gember fijn gesneden
  • 1 venkel klein gesneden
  • 3 winterpenen in kleine blokjes
  • halve courgette in kleine blokjes
  • 2 aardappels in kleine blokjes
  • 1 pastinaak in kleine blokjes
  • 1 scheut balsamico azijn
  • 1 tl mosterd

  • beetje spaghetti in stukjes
  • 2,5 liter plantaardige bouillon
  • kruiden naar wens: oregano, Italiaanse kruiden, basilicum of majoraan
  • verse kruiden zoals peterselie of basilicum (optie)

Instructies
 

  • Fruit de ui en rode peper in een beetje olijfolie.
  • Voeg prei en rode puntpaprika toe en bak dit zeker 5 minuten mee met tomatenpuree en kruiden naar wens. Ik gebruikte Italiaanse kruiden, oregano en gedroogde basilicum. Hoe langer je dit laat sudderen, hoe beter de aroma’s vrijkomen. Voeg een scheutje water toe wanneer het dreigt aan te bakken.
  • Doe na een tijdje de overige klein gesneden groenten erbij en bak even mee tot het een beetje zacht wordt en aanbakt.
  • Blus af met de balsamico azijn en voeg de bouillon en stukjes spaghetti toe. Breng aan de kook en laat het zo’n 10 minuten zachtjes koken tot de groenten en spaghetti gaar zijn. Kook de laatste 5 minuten de soepballetjes mee.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper, roer de mosterd erdoorheen.
Trefwoord vegan, soep, groenten, groentesoep, leftovers, no waste